Ο δήμος Κοζάνης συμμετέχει στο δίκτυο ελληνικών πράσινων πόλεων

Το δίκτυο ελληνικών πράσινων πόλεων   αποτελεί με την  υπογραφή του καταστατικού αλλά και  την  ιδρυτική διακήρυξη  αποτελει  επίσημα
την απαρχή της  βιώσιμης ανάπτυξης  στο επίπεδο της  τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Κοζάνης υπέγραψε την διακήρυξη, μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των δήμων Αθηναίων, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κέρκυρας, Κοζάνης και Τρικάλων.

Στόχος της ίδρυσης του νέου αυτού δικτύου πόλεων, είναι η δημιουργία ενός νέου μοντέλου αστικής ανάπτυξης, βασισμένου στην αξιοποίηση της υπάρχουσας γης και των υπαρχόντων υποδομών, στη βελτίωση του μεταβολισμού της πόλης και στην ανακύκλωση. Οι δήμοι που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, πρωτοστατούν ή επιθυμούν να πρωτοστατήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος για την δημιουργία οικολογικής συνείδησης σε διοίκηση και πολίτες, ενώ δικτυώνονται καλύτερα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοιχείο πολύ σημαντικό για την συμμετοχή των Δήμων στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την παρακολούθηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και στην ανταλλαγή ορθών πρακτικών και ιδεών.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!