Ο δήμος Παύλου Μελά ανακύκλωσε 8 τόνους χαρτί από τις εκλογές - Τα οφέλη για περιβάλλον και... ταμείο (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Όπως και σε κάθε εκλογική διαδικασία τα τελευταία χρόνια, την επομένη των δύο πρόσφατων βουλευτικών εκλογών το τμήμα Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Παύλου Μελά στη δυτική Θεσσαλονίκη συνέλεξε όλο το χαρτί από τα ψηφοδέλτια που δεν χρησιμοποιήθηκαν στα εκλογικά κέντρα του δήμου και το αποθήκευσε στα ειδικά press conteiners που βρίσκονται σε χώρο ανακύκλωσης δίπλα στο δημαρχείο.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης τόνισε στη Greenagenda.gr ότι «ο δήμος Παύλου Μελά τα τελευταία χρόνια υιοθετεί πολιτικές και δράσεις πρόληψης, επανάχρησης, ανακύκλωσης χωριστών υλικών με Διαλογή στην Πηγή και μείωσης της απόρριψης απορριμμάτων. Η ενέργεια συλλογής του χαρτιού από τα εκλογικά κέντρα δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική».

Οι περίπου 8 τόνοι χαρτί που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στον ανάδοχο που έχει προκύψει μέσα από πλειοδοτικό διαγωνισμό. Έτσι, εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη θα υπάρχουν και αντίστοιχα οικονομικά οφέλη, καθώς, βάσει του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, ο κάθε τόνος απορριμμάτων που οδηγείται στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης κοστίζει στον δήμο Παύλου Μελά 110 ευρώ.

Ο δήμος Παύλου Μελά από τους 8 τόνους χαρτί που εκτράπηκαν από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης κέρδισε 880 ευρώ και από την πώληση του χαρτιού 164 ευρώ, δηλαδή συνολικά 1.044 ευρώ.

Παράλληλα σώθηκαν 136 δέντρα και εξοικονομήθηκαν 1.200 λίτρα πετρελαίου που χρειάζονται για την παραγωγή 8 τόνων χαρτιού (χρειάζονται 17 δέντρα ύψους 15 μέτρων και 150 λίτρα πετρελαίου για να παραχθεί ένας τόνος χαρτιού).

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση