Ο μεγαλύτερος λαχανόκηπος σε ταράτσα σπιτιού

 Ένας συνταξιούχος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης μπορεί να είναι περήφανος για τον λαχανόκηπο του αλλά και γιατί δεν ξοδεύει χρήματα  σε  μια περίοδο  οικονομικής κρίσης.

 Ο Μανώλης Καραγιαννίδης παράγει  στην ταράτσα του σπιτιού  του τα δικά του λαχανικά απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο   «οικιακό» λαχανόκηπο στη Θεσσαλονίκη, που δημιούργησε με πολύ μεράκι  ο συνταξιούχος  στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

           Εν μέσω οικονομικής κρίσης ο κ. Καραγιαννίδης αποφάσισε να αξιοποιήσει την ταράτσα της οικίας του, καλλιεργώντας σε μια έκταση 120 τ.μ. μια μεγάλη ποικιλία από  καλλιέργειες με  πατάτες, πιπεριές, φασολάκια, κρεμμύδια, σκόρδα, αγγουράκια και ντομάτες.

Με μεγάλη φροντίδα και αφοσίωση κατάφερε να μεταμορφώσει την ιδιόκτητη ταράτσα σε μια όαση λαχανικών, ελαφρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό και εξυπηρετώντας όχι μόνο τις ανάγκες της οικογένειας αλλά φίλων και συγγενών.

                                                             

      «Για να πετύχει ένας κήπος θέλει αγάπη και μόνο αγάπη» εξηγεί ο Μανώλης Καραγιαννίδης παροτρύνοντας όλους τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ως μια διέξοδο στην οικονομική κρίση αλλά και ως μέσο παραγωγής και διάθεσης αγνών αγροτικών προϊόντων από το αγρόκτημα της ταράτσας ή του μπαλκονιού απευθείας στο τραπέζι της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!