Ο Μητσοτάκης καλεί τον Τραμπ να αναθεωρήσει για το Κλίμα

«Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα, καλώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναθεωρήσουν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα κρίσιμο παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει τους πάντες.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι θεωρία συνομωσίας και δεν σχετίζεται μόνο με τον οικονομικό ανταγωνισμό. Το κλίμα, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκς, αλλάζει με μεγάλη ταχύτητα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης παρέμβασης, κάτι που δεν αμφισβητεί σχεδόν κανείς στην επιστημονική κοινότητα.

Πρόσθεσε, δε, πως η κλιματική αλλαγή απαιτεί παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπισή της, κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών και γι’ αυτό η συμφωνία των Παρισίων ήταν μια τόσο μεγάλη επιτυχία.

«Η απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη. Ελπίζω στο προσεχές μέλλον να υπάρχουν ακόμα περιθώρια οι ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους. Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει προσηλωμένη στους στόχους που έχουν τεθεί από τη συμφωνία, όπως εξάλλου πράττει το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εξάλλου, πηγές της ΝΔ επισημαίνουν, επί του προκειμένου, ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ασχολήθηκε με τα θέματα περιβάλλοντος πριν ακόμα μπει στην ενεργό πολιτική. Ως βουλευτής και αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την κλιματική αλλαγή και συμμετείχε σε 4 παγκόσμιες διασκέψεις του ΟΗΕ για το θέμα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση