Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης καθαρίζει από μπάζα τη «βιτρίνα» της πόλης

του Νίκου Αβουκάτου

Το οξύτατο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης μπάζων από ασυνείδητους επιχειρεί να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, προβαίνοντας στη συγκρότηση ομάδων εθελοντών. Τα μέλη τους είναι εφοδιασμένα με τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό και φορούν ειδικά διακριτικά γιλέκα με το σήμα του Οργανισμού.

Ήδη πριν από λίγες ημέρες μαζί με συνεργείο υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η πρώτη επιχείρηση «σκούπα» με την απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας μπάζων και σκουπιδιών. Ο Οργανισμός, στο πλαίσιο των «πράσινων» τουριστικών δράσεών του, προχώρησε στην οργανωμένη και συστηματική απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών και μπάζων που πέταξαν ασυνείδητοι στο πλάι της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Πρόκειται, αν μη τι άλλο, για τη «βιτρίνα» της πόλης στην είσοδο, μα κυρίως στην έξοδο, προς την τουριστική Χαλκιδική.

Στόχος των εξορμήσεών τους θα είναι η αισθητική και περιβαλλοντική αποκατάσταση και αναβάθμιση της περιοχής, από το ύψος της περιοχής κοντά στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης μέχρι τη διασταύρωση που οδηγεί προς τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

organismos mpaza 2 (840 x 630)

«Κατά καιρούς είχαμε ζητήσει την αστυνόμευση της περιοχής αλλά διαπιστώσαμε ότι είναι αδύνατον να προληφθεί η κατάσταση λόγω της απαράδεκτης συνήθειας και νοοτροπίας ορισμένων. Ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν συμβαίνει πια αυτό. Οι εξορμήσεις μας θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο ανατολικό τμήμα της πόλης», ανέφερε στη Greenagenda.gr η Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Οργανισμού, Βούλα Πατουλίδου.

Όπως είπε η κα. Πατουλίδου, «θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά κάποιων ασυνείδητων ώστε να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο καθαρή η πόλη κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και να σταματήσει αυτό το φαινόμενο».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας