Ο πανευρωπαϊκός μαραθώνιος κατά του πλαστικού στη Σκιάθο

Με μια σανίδα θαλάσσης που κατασκευάστηκε από πλαστικά μπουκάλια οι συντελεστές της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας “The Whale Company” στέλνουν το δικό τους μήνυμα εναντίον της χρήσης του πλαστικού. Με αυτήν, οι εμπνευστές της εν λόγω πρωτοβουλίας υλοποιούν «μαραθωνίους» σε 12 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα.

Ήδη, έχουν πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία. Επόμενος σταθμός των ακτιβιστών είναι η Σκιάθος, μετά από πρόσκληση του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου του νησιού.

Το πλοιάριο και οι συντελεστές της πρωτοβουλίας “The Whale Company” θα βρίσκονται στη Σκιάθο από σήμερα έως τις 15 Αυγούστου, ο δε «μαραθώνιος» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου με εκκίνηση την παραλία Κουκουναριές και πορεία στην ακτογραμμή-μνημείο της φύσης του νησιού.

Λίγες μέρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής σανίδας θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια που θα διαθέσει η τοπική εταιρεία ανακύκλωσης, «Ανακύκλωση Σκιάθου – Skiathos Recycling» και τη συμμετοχή του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ.

Το πρόγραμμα A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag), που ξεκίνησε την πορεία του τον περασμένο Μάιο, συνεχίζει τις δράσεις του ενάντια στην πλαστική σακούλα με μια συνέργεια ιδιαίτερου συμβολισμού και διεθνούς εμβέλειας. Πιο συγκεκριμένα, «συμπλέει» με την πρωτοβουλία της “The Whale Company”, που στόχο έχει να εγείρει το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσει πολίτες και φορείς σε σχέση το τεράστιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης από το πλαστικό.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag) χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed – Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα του πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκιάθος» και θα υλοποιηθεί στο πανέμορφο νησί των Σποράδων για 14 μήνες (Μάιος 2017- Ιούνιος 2018).

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σκιάθος» ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη, το Camping Koukounaries και τον κ. Δημήτρη Φουρκαλά, το ξενοδοχείο Εσπερίδες, το καΐκι ‘Mata Hari’ και τον καπετάνιο Λάμπρο Χούμα, το εστιατόριο Maniatis Garden, την εταιρεία ‘Κυριακούλης-sealines’, και για την πολύτιμη βοήθειά τους, την «Ανακύκλωση Σκιάθου» και τους Νίκο Φεργάδη και Φάνη Βελετζάκο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση