Ο Ποσειδώνας, μια Σειρήνα και ένα χταπόδι στην παραλία της Αμμουδάρας

Tις εντυπωσιακές δημιουργίες τους στην άμμο  παρουσίασαν οι καταξιωμένοι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτσης, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko, στην παραλία της Αμμουδάρας, του Δήμου Μαλεβιζίου, στο πρώτο Φεστιβάλ Γλυπτικής στην Ελλάδα.

Το ύψος των γλυπτών αγγίζει τα 3 μέτρα και το πρωτοποριακό για την χώρα μας, πιλοτικό φεστιβάλ, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θεατές  ενώ κέντρισε το ενδιαφέρον και των εθνικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία σε καθημερινή βάση προβάλλουν την Αμμουδάρα και το Μαλεβίζι γενικότερα, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για όσο διάστημα επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάζουν στη θέση Ξηροπόταμος  της παραλίας τον Ποσειδώνα να φυσάει ένα πλεούμενο, μια Σειρήνα και ένα χταπόδι.

glypta 2

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης βρέθηκε στο χώρο της παραλίας του Ξηροποτάμου και σε δηλώσεις του τόνισε: «Ολοκληρώθηκε έπειτα από δυο περίπου εβδομάδες δημιουργίας, ένας ακόμα πρωτοποριακός θεσμός στο Δήμο μας. Ένα φεστιβάλ - γιορτή για τον πολιτισμό, για το περιβάλλον και την τέχνη, μια εκδήλωση που προβάλει και προσθέτει αξία στην περιοχή της Αμμουδάρας και στο Μαλεβίζι γενικότερα.

Το πιλοτικό αυτό φεστιβάλ αναμένεται να καθιερωθεί και ήδη ο προγραμματισμός για το καλοκαίρι 2017 έχει ξεκινήσει.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση