Ο Ποσειδώνας, μια Σειρήνα και ένα χταπόδι σε παραλία της Κρήτης

Καταξιωμένοι γλύπτες από την Ελλάδα και την Ουκρανία φιλοτεχνούν τα εντυπωσιακά γλυπτά τους, με θέμα τη θάλασσα στην Αμμουδάρα του δήμου Αλεβιζίου, στην Κρήτη.Πρόκειται για το πρώτο ανάλογο φεστιβάλ που γίνεται στη χώρα μας. Ο Μανώλης Χαρκούτσης ο Ουκρανός πανεπιστημιακός καθηγητής Γλυπτικής Yuriy Mysko και η διεθνώς αναγνωρισμένη γλύπτρια Lyudmyla Mysko, φιλοτεχνούν στη θέση Ξηροπόταμος - δίπλα στην κεραία της ΕΡΤ - τον Ποσειδώνα να φυσάει ένα πλεούμενο, μια Σειρήνα και ένα χταπόδι.

Το ύψος των γλυπτών θα αγγίζει τα 3 μέτρα περίπου, τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά τις επόμενες ημέρες και στο διάστημα αυτό, μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο οι γλύπτες φιλοτεχνούν την άμμο. Επίσης, μικροί και μεγάλοι μπορούν να πειραματιστούν δημιουργώντας στην άμμο τα δικά τους γλυπτά.

Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη και η όλη διαδικασία της δημιουργίας θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Αυγούστου, οπότε και ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης επισκέφτηκε τον χώρο, μίλησε με τους γλύπτες και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η πρώτη εικόνα από την κορυφή των γλυπτών που αρχίζει σιγά - σιγά να αποκαλύπτεται, μας προϊδεάζει για ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν, αλλά και ότι η προβολή της Αμμουδάρας και του δήμου μας γενικότερα, θα είναι πολύ έντονη».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση