Ο Πούτιν διέταξε να απελευθερωθούν δεκάδες φυλακισμένες φάλαινες (vid)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την περασμένη Δευτέρα εντολή στο υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος της χώρας να διευθετήσει μέχρι την 1η Μαρτίου το ζήτημα που έχει προκύψει με μία ιδιότυπη φυλακή για φάλαινες, προκειμένου, όπως είπε, να δοθεί ένα τέλος στον περαιτέρω βασανισμό των ζώων.

Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο το οποίο δείχνει λευκές φάλαινες του είδους μπελούνγκα να κολυμπούν συνωστισμένες σε έναν ιδιαίτερα περιορισμένο χώρο στην Ακτή Νακόντκα, στην πόλη Πριμόρσκι Κράι, που βρίσκεται κοντά στο Βλαδιβοστόκ.

Η επιτροπή που έχει συσταθεί για να εξετάσει το ζήτημα έχει ήδη ασκήσει διώξεις, έπειτα από έλεγχο που διενήργησε στους περιφραγμένους χώρους, στους οποίους κρατούνταν φυλακισμένες 90 φάλαινες μπελούνγκα και 11 όρκες. Πιστεύεται μάλιστα ότι οι όρκες προορίζονταν να πουληθούν στην Κίνα.

Δυστυχώς, ορισμένες φάλαινες πέθαναν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του ρωσικού Κέντρου Θαλασσίων Θηλαστικών τα ζώα κρατούνται φυλακισμένα σε «απαράδεκτες συνθήκες», ενώ οι Αρχές σκοπεύουν να απελευθερώσουν τα ζώα πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο Πούτιν διέταξε να απελευθερωθούν δεκάδες φυλακισμένες φάλαινες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την περασμένη Δευτέρα εντολή στο υπουργείο Προστασίας του Περιβάλλοντος να διευθετήσει μέχρι την 1η Μαρτίου το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με μία ιδιότυπη φυλακή για φάλαινες, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στον περαιτέρω βασανισμό των ζώων http://www.skai.gr/news/environment/article/397662/o-poutin-dietaxe-na-apeleutherothoun-dekades-fulakismenes-falaines/

Geplaatst door SKAI.gr op Vrijdag 22 februari 2019

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση