Ο Τζεφ Μπέζος δίνει ακόμη 2 δισ. δολάρια για την προστασία του περιβάλλοντος

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, υποσχέθηκε χρηματοδότηση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η χρηματοδότηση, η οποία θα προέλθει από το Bezos Earth Fund, αποτελεί μέρος της δέσμευσης του δισεκατομμυριούχου να δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής αυτή τη δεκαετία.

«Η φύση είναι όμορφη αλλά είναι επίσης εύθραυστη», είπε ο Μπέζος στους αντιπροσώπους στη διάσκεψη για το κλίμα COP26 την Τρίτη. «Το θυμήθηκα αυτό τον Ιούλιο όταν πήγα στο διάστημα με την Blue Origin. Μου είπαν ότι βλέποντας τη γη από το διάστημα αλλάζει ο φακός μέσα από τον οποίο βλέπεις τον κόσμο, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για το πόσο θα ήταν αλήθεια».

Περιγράφοντας το 2021 ως μια κρίσιμη χρονιά, ο Μπέζος προέτρεψε την ανθρωπότητα να «σταθεί μαζί για να προστατεύσει τον κόσμο μας».

«Κάθε χρόνο, τα δάση και τα τοπία απορροφούν 11 δισεκατομμύρια τόνους CO2 από την ατμόσφαιρα. Καθώς καταστρέφουμε τη φύση, αντιστρέφουμε αυτή τη διαδικασία», είπε στην εκδήλωση στη Γλασκώβη του Ηνωμένου Βασιλείου. «Σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, η φύση ήδη μετατρέπεται από μια δεξαμενή άνθρακα σε μια πηγή άνθρακα. Αυτός είναι ένας βαθύς κίνδυνος για όλους μας».

Τον Σεπτέμβριο, το Bezos Earth Fund δεσμεύτηκε να δώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε επιχορηγήσεις φέτος.

«Μαζί, αυτές οι υποσχέσεις 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα οδηγήσουν σε μια νέα τριπλή ατζέντα για τη φύση για το Bezos Earth Fund, που θα επικεντρώνεται ταυτόχρονα στη διατήρηση, την αποκατάσταση και τον μετασχηματισμό των τροφίμων», είπε ο Μπέζος.

«Πρέπει να διατηρήσουμε ό,τι έχουμε ακόμα, πρέπει να αποκαταστήσουμε ό,τι χάσαμε και πρέπει να αναπτύξουμε αυτό που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε χωρίς να υποβαθμίσουμε τον πλανήτη για τις επόμενες γενιές».

Ο Μπέζος εστιάζει στην Blue Origin, την εταιρεία εξερεύνησης του διαστήματος, και πρωτοβουλίες όπως το Earth Fund από τότε που παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon τον Ιούλιο.

Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η ιδιωτική βιομηχανία διαστημικών ταξιδιών, που διαφημίζεται από εταιρείες όπως η Blue Origin, θα μπορούσε να καταστεί επιζήμια για το περιβάλλον.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση