Κλίμα: Ο Τραμπ έτοιμος για τη «μεγάλη απόφαση», μπροστάρης στις πορείες ο Ντι Κάπριο

«Ετεροβαρή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα (COP21) και δήλωσε έτοιμος να πάρει μία «μεγάλη απόφαση» επί του θέματος εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών.

«Οι ΗΠΑ πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία δεν συνεισέφεραν και δεν θα συνεισφέρουν τίποτα» υποστήριξε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως η συμφωνία του Παρισιού τού θυμίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος υποστήριξε ότι η κατά γράμμα τήρηση της συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ της χώρας του κατά 2,5 τρισ. δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, με αποτέλεσμα «εργοστάσια να κλείσουν σε όλη τη χώρα».

«Θα πάρω μια μεγάλη απόφαση για τη συμφωνία του Παρισιού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους

clima22

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί πραγματοποίησαν πορεία από το Καπιτώλιο έως τον Λευκό Οίκο για να υπογραμμίσουν τη σημασία της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και να καταγγείλουν την οπισθοδρόμηση του Τραμπ στο θέμα αυτό.

Η «Πορεία για το κλίμα» συνέπεσε με την εκατοστή ημέρα της προεδρίας του Τραμπ. Πολλά πανό έγραφαν συνθήματα υπέρ της πράσινης οικονομίας, δίνοντας μεγαλύτερη θέση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της αδράνειας και καταγγέλλοντας τις θέσεις του Αμερικανού προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταγγείλει ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια «φάρσα»: Μια «ιδέα που εφηύραν οι Κινέζοι για να εμποδίσουν την αμερικανική βιομηχανία να είναι ανταγωνιστική».

Μπροστάρης ο Ντι Κάπριο

dicaprio2

Ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο μετείχε στην πορεία και ήταν στη μέση μιας ομάδας ιθαγενών Αμερικανών. «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική», έγραφε το πλακάτ που κρατούσε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση