Ο Τραμπ αλλάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία για να επισπευσθούν οι κατασκευές υποδομών

Τα τελικά σχέδιά του για την επίσπευση της κατασκευής υποδομών όπως οι αγωγοί πετρελαίου, αλλά και επεκτάσεις του οδικού δικτύου, ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η κίνησή του αυτή, σύμφωνα με τους επικριτές του, θέτει στο περιθώριο την ανάγκη να εισακουστούν οι απόψεις των ντόπιων κατοίκων, κυρίως των μειονοτικών κοινοτήτων, αλλά και των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα.

Η πρόταση για την αλλαγή της εφαρμογής του περιβαλλοντικού νόμου (National Environmental Policy Act, NEPA) σε αντίθεση με τα όσα ίσχυαν εδώ και πενήντα χρόνια, υλοποιείται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας του προέδρου Τραμπ για τον περιορισμό των κανονισμών που σχετίζονται με το περιβάλλον, ώστε να ενισχυθούν η βιομηχανία και τα κατασκευαστικά προγράμματα προτεραιότητας, η ολοκλήρωση των οποίων απαιτεί χρόνια.

Μεταξύ άλλων, ο τελικός κανονισμός προβλέπει ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν είναι αναγκαίο να λαμβάνουν υπόψη τους «τις συνολικές επιπτώσεις» ενός κατασκευαστικού προγράμματος, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν τις επιπτώσεις του έργου στην κλιματική αλλαγή, αλλά και σοβαρές και μακρόχρονες συνέπειες στο περιβάλλον.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση