Πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή»

Ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζει το iefimerida, διαφαίνεται τόσο την ανάγκη των καταναλωτών να αποκτήσουν νέες λιγότερο ενεργοβόρες συσκευές όσο και την επιτυχία του προγράμματος για την ανακύκλωση των παλαιών συσκευών.

Συγκεκριμένα:

Από τους ενδιαφερόμενους που έχουν ήδη υποβάλει την αίτησή τους:

Από τον όγκο των αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί, φαίνεται ότι 1 στους 3 θα επωφεληθεί από το πρόγραμμα.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ήταν η 08/07/2022 και ώρα 15.00

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά το πέρας των υποβολών είναι η εξής:

Τις επόμενες ημέρες θα βγει ο προσωρινός πίνακας των αποτελεσμάτων. Πριν την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, ο ωφελούμενος του οποίου η αίτηση έχει απορριφθεί, έχει δικαίωμα ένστασης μέσα σε 7 ημέρες

Μετά ακολουθεί η έκδοση της τελικής λίστας ωφελούμενων και παραλληλα η αποστολή voucher (επιταγής) στο κινητό του (1 ξεχωριστό voucher για κάθε προϊόν).

Στο διάστημα αυτό θα έχουν αναρτηθεί:

Mε σκοπό οι συμμετέχοντες να μπορούν να επιλέξουν κατάστημα για να εξαργυρώσουν την επιταγή τους , προϊόν και τεχνικό ο οποίος θα πραγματοποιήσει την διαδικασία αποξήλωσης και εγκατάστασης του κλιματιστικού.

Από την ημερομηνία δέσμευσης της επιταγής του ωφελούμενου από το κατάστημα της επιλογής του, το κατάστημα υποχρεούται να παραδώσει την συσκευή στην Ανακύκλωση ΑΕ μέσα στο διάστημα των 30 ημερών.

Η καταληκτική ημερομηνία εξαργύρωσης των voucher αναμένεται να είναι η 16/09/2022 και η ημερομηνία παράδοσης των συσκευών στην <<ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ>> είναι η 30/09/2022.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε: «Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση