Πάνω από 20.000 Τρικαλινοί έκαναν ορθοπεταλιές με τα δωρεάν κίτρινα ποδήλατα

του Νίκου Αβουκάτου

Ξεπέρασαν τις 20.000 οι δανεισμοί των κίτρινων ποδηλάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους των Τρικάλων, την πόλη που έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με άλλες 10 στην Ευρώπη για τη βιώσιμη μετακίνηση. Ο Δήμος επίσης επιμένει για τη βελτίωση της βιώσιμης κινητικότητας, καθώς έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα CityMObil2 (το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό), ενώ το επόμενο διάστημα υλοποιούνται το ELVITEN (με ηλεκτρικά οχήματα) και το AVINT (λεωφορεία χωρίς οδηγό σε κανονική χρήση).

Κατά τη διάρκεια των δυόμισι ετών που το εγχείρημα βρίσκεται σε εφαρμογή, τα κίτρινα ποδήλατα αποτέλεσαν έναν ιδανικό τρόπο μετακίνησης στην πόλη, φιλικό στο περιβάλλον.

Ο απολογισμός της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέσου μετακίνησης έφερε δικαιολογημένα αρκετά χαμόγελα αισιοδοξίας στη δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, από τα τρία σημεία των Τρικάλων -με κυρίαρχο πλέον το Infopoint στο κέντρο της πόλης- εξυπηρετήθηκαν χιλιάδες άτομα που επέλεξαν να μετακινηθούν με τα κίτρινα ποδήλατα απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή βόλτα στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας.

Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 20.748 Tρικαλινοί και επισκέπτες, ενώ σταδιακά τα ποδήλατα μεταφέρθηκαν από τα πάρκινγκ στο InfoPoint στο κέντρο της πόλης, για καλύτερη εξυπηρέτηση όλων

Κατά τους τελευταίους πέντε μήνες του 2016, οπότε ξεκίνησε η προσπάθεια, καταγράφηκαν 1.202 δανεισμοί.

Το 2017 εκτοξεύτηκαν στους 8.992. Το 2018 συνεχίστηκε η αυξητική τάση του ενδιαφέροντος φθάνοντας τους 10.040 δανεισμούς. Με την έναρξη του 2019 σε έναν μόλις μήνα υπήρξαν 214 δανεισμοί και αναμένεται κι άλλη αυξητική πορεία.

Τα κίτρινα ποδήλατα στα Τρίκαλα προσφέρονται δωρεάν σε όλους.

Όπως κατ' επανάληψη έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σκοπός είναι να μειωθεί ακόμη περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου και οι δημότες, αλλά και οι επισκέπτες, να μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους πιο εύκολα και σύντομα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση