Πάνω από 3.000 υπογραφές για την έντονη δυσοσμία στο Κορδελιό

Συνάντηση με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών «Η Αναπνοή είναι δικαίωμα», για το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που τους τελευταίους μήνες λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην ευρύτερη περιοχή του δήμου με τη μορφή της έντονης δυσοσμίας, είχε ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, παρουσία του υπευθύνου Περιβάλλοντος, Βασίλη Τσακαλίδη και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού Μαρία Πασχαλίδου.

Στη συνάντηση, που, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε «μέσα σε κλίμα γόνιμου διαλόγου», η συντονιστική επιτροπή της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών «Η Αναπνοή είναι δικαίωμα» εξέφρασε στον δήμαρχο την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τα συνεχή επεισόδια ρύπανσης που λαμβάνουν τη μορφή αφόρητης δυσοσμίας, καταθέτοντας παράλληλα τις 3.022 υπογραφές διαμαρτυρόμενων δημοτών.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της κίνησης για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο δήμος καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος και την πρόσφατη επίσκεψη του τ. αναπληρωτή υπουργού κ. Γιάννη Τσιρώνη στο δήμο. Παράλληλα, στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού και της συνεργασίας του Δήμου με την Κίνηση Ανεξαρτήτων Πολιτών «Η Αναπνοή είναι δικαίωμα», αποφασίστηκε οι συναντήσεις του δημάρχου με τους εκπροσώπους της Κίνησης να πραγματοποιούνται πλέον σε σταθερή βάση δύο φορές τον μήνα.

Ζητούν μετρήσεις από πιστοποιημένο φορέα

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής επισήμαναν οι όποιες μετρήσεις διενεργηθούν να γίνουν από πιστοποιημένο φορέα προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, ενώ ζήτησαν σε ενδεχόμενη επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελου να προσκληθούν και να συμμετάσχουν.

«Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μας βρίσκει όλους – δήμο και δημότες - ενωμένους και αποφασισμένους. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο την υγεία και ασφάλεια των δημοτών μας και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, ακόμη και με δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε τα φαινόμενα ρύπανσης που απειλούν τον περιβάλλον και την ποιότητα ζωής να εξαλειφθούν οριστικά», τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

«Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και μας διαβεβαίωσε πως θα είναι μαζί μας, προτρέποντας τους κατοίκους του Ευόσμου να υπογράψουν τη διαμαρτυρία αλλά και σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις ότι θα σταθεί δίπλα μας. Η επιτροπή αποκόμισε ότι στο μέλλον πρόκειται να υπάρξει μια καλή και γόνιμη συνεργασία πάντα με γνώμονα τις αρχικές προθέσεις της ομάδας και των Δημοτών για εξεύρεση οριστικής λύσης στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ο αγώνας γίνεται με υψηλές προσδοκίες και θα συνεχιστεί χωρίς πνεύμα ηττοπάθειας», επισήμαναν οι εκπρόσωποι της Κίνησης Ανεξαρτήτων Πολιτών «Η Αναπνοή είναι δικαίωμα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση