Πάνω από 45 εκατ. ευρώ για πράσινα έργα στην Ήπειρο

Ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ τα έργα για την προστασία του περιβάλλοντος που δρομολογούνται στην Ήπειρο και αναμένεται να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, αλλά και στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί καθαρισμοί είναι τα κυρίαρχα έργα με «πράσινο» πρόσημο, τα οποία θα καλύψουν πλήρως όχι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα της Ηπείρου, αλλά και το σύνολο της παραλιακής ζώνης.

Κατά τη διάρκεια απολογισμού έργου της διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, παρουσιάστηκαν τα σχετικά έργα, που είναι και τα πιο σημαντικά από όλες τις υποδομές, καθώς όχι μόνο έρχονται να λύσουν προβλήματα πολλών ετών, αλλά καθιστούν την Ήπειρο πρωτοπόρα στον τομέα αυτό και φυσικά απαλλάσσουν δια παντός την περιοχή από τον κίνδυνο επιβολής προστίμων για μη συμμόρφωση με τις κοινοτικές προδιαγραφές για προστασία του περιβάλλοντος.

Εκτός από τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δρομολογήσει και εκτελεί μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Αντιπεριφερειάρχης κα. Τατιάνα Καλογιάννη, συνολικά έχουν συμβασιοποιηθεί έργα προυπολογισμού 45,7 εκατ. ευρώ.

Τα έργα αυτά είναι τα εξής:

  • Tο δίκτυο αποχέτευσης και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην Τοπική Κοινότητα Παρακαλάμου, με προυπολογισμό 4,5 εκατ. ευρώ.
  • Η κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης και αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Δημοτική Κοινότητα Μετσόβου με προυπολογισμό 6,9 εκατ. ευρώ.
  • Το έργο συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών του πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας, καθώς και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Φιλιππιάδας με προυπολογισμό 13,1 εκατ. ευρώ.
  • Το έργο συλλογής, μεταφοράς και λυμάτων οικισμών των πρώην δήμων Αμβρακικού και Αράχθου με προυπολογισμό 14,2 εκατ. ευρώ.
  • Οι υποδομές συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην δήμου Ζαλόγγου και των οικισμών Λούτσας και παραλίας Λούτσας, με προυπολογισμό 37,7 εκατ. ευρώ.
  • Η αποχέτευση εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων και βιολογικού Παραμυθιάς και Καρυωτίου με προυπολογισμό 9,4 εκατ. ευρώ.
  • Τα έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Συβότων, Πλαταριάς, Πέρδικας και Αρίλλα με προυπολογισμό 29,9 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο αυτών των παρεμβάσεων λύνει ουσιαστικά και μόνιμα προβλήματα όχι μόνο στην τουριστική ζώνη, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση