Πάνω από 6,5 εκατ. για να «ζεσταθεί» η Αλεξανδρούπολη με γεωθερμία

Πρόταση χρηματοδότησης ύψους 6,640 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή θερμικού σταθμού και δικτύων τηλεθέρμανσης αγροτικών θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων και κτηρίων, υπέβαλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης, έχοντας εξασφαλίσει από το ΥΠΕΝ την άδεια διανομής θερμικής ενέργειας, από το γεωθερμικό πεδίο χαμηλής ενθαλπίας Άνθειας-Αρίστηνου, θερμικής ισχύος 9,8 MWth. Τη συγκεκριμένη έγκριση είχε αποκαλύψει η Greenagenda.gr.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου, «με την εξασφάλιση του ανωτέρω ποσού προβλέπεται η κατασκευή 18 χλμ δικτύου αγροτικής και αστικής τηλεθέρμανσης, η δημιουργία ενός θερμικού σταθμού 220 τ.μ. στην Άνθεια, δίκτυα για θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις καθώς και η δυνατότητα θέρμανσης 12 κτηρίων πέριξ της περιοχής», προσθέτοντας ότι «επόμενη κίνηση της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός εργοστασίου παραγωγής πέλετ και η αντικατάσταση των λεβήτων πετρελαίου με αντίστοιχους πέλετ, γεγονός που θα εξοικονομήσει τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ». Και για την πρόταση αυτή σάς ενημέρωσε πρώτη η Greenagenda.gr.

Με τη σειρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ιωάννης Φαλέκας, επισήμανε ότι «o Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που έχει εξασφαλίσει άδεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εκμετάλλευση γεωθερμικού πεδίου και μάλιστα για 50 χρόνια, η αξιοποίηση του οποίου θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής όσο και για τα ταμεία του Δήμου μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Κάνετε το σχόλιό σας

Ερώτημα ασφαλείας (CAPTCHA) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.