Πάρκα τσέπης κατασκευασμένα με ανακυκλώσιμα υλικά σε Κασσάνδρα και Καισαριανή

Σε πάρκα τσέπης που βασίζονται στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας μετατρέπονται ελεύθεροι μικροί χώροι που παρέμεναν εδώ και δεκαετίες αναξιοποίητοι. Στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης σε έναν ευχάριστό χώρο που διαθέτει παγκάκια και τραπεζόπαγκους, έναν ορθοστάτη στάθμευσης ποδηλάτων και έναν μικρό κάδο απορριμμάτων, όλα, φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά (ξύλο).

 

Όπως δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Παπαδημητρίου «στόχος είναι να δημιουργήσουμε από ένα «pocket park» σε αρκετά σημεία της Κασσάνδρας. Το ανακυκλώσιμο υλικό που επαναχρησιμοποιείται, αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι τίποτα στη φύση δεν περισσεύει ανακύκλωση εξάλλου, πρέπει να είναι μέρος της ζωής μας. Αυτό σημαίνει και ο όρος κυκλική οικονομία. Τον εξοπλισμό μας πρόσφερε  ο Άγγελος Ζαμάνης, γενικός διευθυντής της εταιρείας «Domain Αgrovision» που εδρεύει στην Ιερισσό». Το τοπικό συμβούλιο Κασσανδρείας αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη χορηγία της εταιρείας και παρόμοια έργα θα ακολουθούσουν το επόμενο διάστημα.

«Όταν ανακυκλώνουμε υλικά και τα επαναχρησιμοποιούμε προστατεύουμε το περιβάλλον, δεν ξοδεύουμε χρήματα και μπορούμε να γίνουμε ένας "πράσινος" δήμος σημείωσε η κ. Παπαδημητρίου.

Τις αρχές της κυκλικής οικονομίας έχουν υιοθετήσει και στον δήμο Καισαριανής. Συγκεκριμένα ο δήμος έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει κάθε μικρό χώρο του δήμου και να επεκτείνει το δίκτυο των πάρκων τσέπης με οικολογικά χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Τουρισμού Οικολογίας Πολιτικής Προστασίας Μάνος Κιτσέλλης. Μάνος Κιτσέλλης κοντά στην Πανεπιστημιούπολη σχεδιάζεται  να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο με ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα. «Από ανακυκλώσιμα υλικά θα έχουμε καθίσματα και τραπεζοπάγκους ενώ θα τοποθετήσουμε και κάδους ανακύκλωσης. Κανένας  μικρός χώρος δεν θέλουμε να μείνει ανεκμετάλλευτος. Η γειτονιά μπορεί μετατραπεί σε καταφύγιο δροσιάς για τους συνδημότες μας. Στο άμεσο μέλλον θα χωροθετήσουμε και αλλά παρόμοια πάρκα. Όραμα μας είναι η βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών» σημείωσε ο κ. Κιτσέλλης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση