Πέντε έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων στην Κρήτη

Με πέντε έργα διαχείρισης βιοαποβλήτων που αφορούν στην ανάπτυξη συστημάτων χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων, στην κατεύθυνση της προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης, ενισχύεται η Κρήτη. Τα έργα, που με απόφαση του περιφερειάρχη εντάσσονται στο Ταμείο Συνοχής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, έχουν προϋπολογισμό 2.520.147,50 ευρώ.

Τα έργα αφορούν σε δράσεις «διαλογής στην πηγή βιοαποβλήτων στον δήμο Χανίων εκτός της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ RECODE στον δήμο Χανίων, για την ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων του δήμου Πλατανιά, για την προμήθεια κλαδοτεμαχιστών για τη διαχείριση βιοαποβλήτων του δήμου Ιεράπετρας, την προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης βιοαποβλήτων στον δήμο Αρχανών - Αστερουσίων και για την ανάπτυξη συστήματος διαλογής στην πηγή για βιοαπόβλητα στον δήμο Ρεθύμνης».

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, «τα έργα αυτά υπηρετούν τη στρατηγική μας για την προστασία του περιβάλλοντος στο νησί μας, μαζί με τις μεγάλες υποδομές για τα στερεά και υγρά απόβλητα. Φέρνουμε την Κρήτη στην πρώτη γραμμή και στην διαχείριση των βιοαποβλήτων. Εφαρμόζοντας καλές πρακτικές που θα αυξήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην καθημερινότητά μας. Όλοι μαζί, Περιφέρεια, δήμοι και πολίτες, σε μια κοινή προσπάθεια, μπορούμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση