Πέντε νέοι σταθμοί στον Αξιό για τον κίνδυνο πλημμύρας

Πέντε νέοι σταθμοί, δύο στην Ελλάδα και τρεις στη Βόρεια Μακεδονία, θα παρακολουθούν, σε πραγματικό χρόνο, την εξέλιξη της στάθμης του ποταμού Αξιού για τη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων.

Οι νέοι σταθμοί θα εγκατασταθούν από αύριο στο πλαίσιο προγράμματος Interreg με στόχο την ελαχιστοποίηση των διασυνοριακών κινδύνων πλημμύρας και καταστροφών στη λεκάνη απορροής του Αξιού.

«Με τους νέους σταθμούς, θα παρακολουθούμε τον Αξιό για τον κίνδυνο πλημμύρας και όλα τα δεδομένα θα ανεβαίνουν σε μια πλατφόρμα για να βλέπουμε την εξέλιξη του φαινομένου. Στα δεδομένα θα έχουν πρόσβαση όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, πολιτική προστασία, εμπλεκόμενες περιφέρειες και δήμοι ενώ έχει δημιουργηθεί και ένα υπολογιστικό μοντέλο έγκαιρης προειδοποίησης» τόνισε ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης Στέλιος Ταμβακίδης.

Στην Ελλάδα οι σταθμοί αναμένεται να τοποθετηθούν αύριο στο φράγμα Έλλης, στην Ελεούσα του δήμου Χαλκηδόνος και στο ύψος του Πολύκαστρου Κιλκίς. Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις σε ευπαθείς ομάδες για την προστασία από τις πλημμύρες και συγκροτήθηκε ομάδα κοινής διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση