Πέρασε από την Επιτροπή Εμπορίου και τίθεται προς ψήφιση το ν/σ για τους Φορείς Natura

Την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) και άλλες διατάξεις», το οποίο χτες επικυρώθηκε επί της αρχής και επί των άρθρων από τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

H Επιτροπή συνήλθε σε τέσσερις συνεδριάσεις, στις 23, 25 και 31 Ιανουαρίου 2018 και 1 Φεβρουαρίου 2018, υπό την προεδρία της Προέδρου, κας Χαράς Καφαντάρη, µε αντικείµενο την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόµου.

Στις συνεδριάσεις παρέστησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεώργιος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάµελλος, καθώς και αρµόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το λόγο έλαβαν η Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Αικατερίνη Ιγγλέζη, ο Εισηγητής της Νέας Δηµοκρατίας, κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Ειδικός Αγορητής της Δηµοκρατικής Συµπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ., κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, η Ειδική Αγορήτρια του Λαϊκού Συνδέσµου - Χρυσή Αυγή, κυρία Ελένη Ζαρούλια, η Ειδική Αγορήτρια του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Ελλάδας, κυρία Διαµάντω Μανωλάκου, ο Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - Εθνική Πατριωτική Δηµοκρατική Συµµαχία, κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο Ειδικός Αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, κ. Μάριος Γεωργιάδης, ο Ειδικός Αγορητής του «Ποταµιού», κ. Γεώργιος Αµυράς, καθώς και οι Βουλευτές κ.κ. Νικόλαος Συρµαλένιος, Ηλίας Παναγιώταρος, Γεώργιος Δηµαράς, Θεοδώρα Τζάκρη, Ιωάννης Αντωνιάδης, Χρήστος Μπουκώρος, Γεώργιος – Δηµήτριος Καρράς, Εµµανουήλ Κόνσολας και Μάριος Κάτσης. Κατά τη συνεδρίαση της 1ης Φεβρουαρίου 2018, Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - Εθνική Πατριωτική Δηµοκρατική Συµµαχία, ήταν ο κ. Δηµήτριος Καµµένος.

Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόµου, σύµφωνα µε το άρθρο 38 του Κανονισµού της Βουλής, οι κ.κ. Δηµήτριος Μαραβέλιας, µέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ.), Σάββας Χιονίδης, µέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και Δήµαρχος Κατερίνης, Μάρω Ευαγγελίδου, µέλος της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισµού, Ιόλη Χριστοπούλου, εκπρόσωπος των Περιβαλλοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), υπεύθυνη πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον της WWF Hellas και εκπρόσωπος της Επιτροπής «Φύση 2000», Νικόλαος Μπόκαρης, µέλος του Γεωτεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), Γεώργιος Στασινός, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), Γεώργιος Παλαµάρης, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων
(ΠΑΝΔΟΙΚΟ), Παναγιώτης Παναγιωτίδης, Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και εκπρόσωπος της Επιτροπής «ΦΥΣΗ 2000», Μιχαήλ Βάκκας, Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζοµένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόµενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), Αντώνιος Θεοχάρης, ταµίας της Οµοσπονδίας Συλλόγων Εργαζοµένων Αποκεντρωµένων Διοικήσεων Ελλάδας, Βασιλική Τσιαούση, Υπεύθυνη Τοµέα «Βιοτικοί πόροι και διαχείριση προστατευόµενων περιοχών» του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων -Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), Δρόσος Κουτσούµπας, µέλος Συντονιστικού και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου, Ανδρέας Αθανασιάδης, µέλος Συντονιστικού και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Έβρου και Θεόδωρος Κοµηνός, µέλος Συντονιστικού και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Καλαµά – Αχέροντας.

Η Εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ειδικός Αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων - Εθνική Πατριωτική Δηµοκρατική Συµµαχία, εισηγήθηκαν την ψήφιση του σχεδίου νόµου, ο Εισηγητής της Νέας Δηµοκρατίας και η Ειδική Αγορήτρια του Κοµµουνιστικού Κόµµατος Ελλάδας το καταψήφισαν, ενώ ο Ειδικός Αγορητής της Δηµοκρατικής Συµπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ.- ΔΗΜ.ΑΡ., η Ειδική Αγορήτρια του Λαϊκού Συνδέσµου - Χρυσή Αυγή, ο Ειδικός Αγορητής της Ένωσης Κεντρώων και ο Ειδικός Αγορητής του «Ποταµιού» επιφυλάχθηκαν για την τελική τοποθέτησή τους κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόµου στη Βουλή.

Η Επιτροπή έκανε δεκτές νοµοτεχνικές βελτιώσεις, που πρότεινε ο παριστάµενος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σωκράτης Φάµελλος. Τέλος, η Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη τις αγορεύσεις των Εισηγητών, των Ειδικών Αγορητών, καθώς και των µελών της, προτείνει την αποδοχή, κατά πλειοψηφία, του ως άνω σχεδίου νόµου, κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του και εισηγείται την ψήφισή του από τη Βουλή, όπως διαµορφώθηκε από την Επιτροπή και τον παριστάµενο Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δείτε την έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής και το νομοσχέδιο ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση