Πέρασε η τροπολογία για τη δίμηνη παράταση στους Φορείς Διαχείρισης Natura

Υπερψηφίσθηκε χθες το νομοσχέδιο «Αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων – Καταχώριση στο Εθνικό Μητρώο Διαστημικών Αντικειμένων – Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού και λοιπές διατάξεις», στο οποίο εντάχθηκε η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει δίμηνη παράταση, έως τις 28 Φεβρουαρίου, της λειτουργίας των υφιστάμενων 28 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, των Διοικητικών Συμβουλίων τους και των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε αυτούς.

Η προτεινόμενη τροπολογία κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συνεχίσουν οι ΦΔΠΠ να λειτουργούν με τα υπάρχοντα ΔΣ και τους εργαζομένους τους, μέχρι να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που αφορά στη λειτουργία και οργάνωση των ΦΔΠΠ. Η συζήτηση του νέου νομοσχεδίου για τους Φορείς Διαχείρισης θα αρχίσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, τον Ιανουάριο 2018.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία των ΦΔΠΠ, καθώς και η παράταση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στους 28 ΦΔΠΠ της χώρας.

Δείτε την τροπολογία, ΕΔΩ.

Όπως αναφέρεται στο αιτιολογικό της τροπολογίας, «τα Διοικητικά Συμβούλιά τους δεν προλαβαίνουν να καταβάλουν όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τρίτους και να ολοκληρώσουν τις καταβολές μισθών και ασφαλιστικών εισφορών, καθόσον υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην εκταμίευση της χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, λόγω τυπικών ελλείψεων».

Έτσι, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, είναι αναγκαίο να δοθεί η παράταση αυτή, προκειμένου οι συγκεκριμένοι Φορείς να ανανεώσουν τη νομική τους εκπροσώπηση προς τις τράπεζες που λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2017, στο έργο των πληρωμών τους, εκπληρώνοντας τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, που έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα. «Επιπλέον, με τη δίμηνη αυτή παράταση διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των φορέων», καταλήγει.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση