Πίσω στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο τα στρώματα που πετάχτηκαν στο δέλτα Γαλλικού (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Μετά από την απομάκρυνση των μεγάλων ποσοτήτων μπαζών από το δέλτα του Γαλλικού, κατά τη διάρκεια της διήμερης επιχείρησης που έλαβε χώρα στις αρχές της εβδομάδας, το πρωί της Πέμπτης πήραν τον δρόμο της επιστροφής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης τα δεκάδες στρώματα που είχαν καταλήξει στην προστατευόμενη περιοχή από ασυνείδητους.

Προηγήθηκαν οι τηλεφωνικές συζητήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου Δέλτα Γιώργου Κυριακίδη με τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Ο δήμος κατόπιν συνεννόησης με το νοσοκομείο, και αφού πρώτα έλαβε τη διαβεβαίωση ότι τα στρώματα δεν είναι μολυσμένα, μετέφερε με όχημα του δήμου τα δεκάδες στρώματα πίσω στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Έτσι, απέδωσαν οι προσπάθειες που έγιναν από τον δήμο Δέλτα και την περιβαλλοντική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» που ανέδειξε το θέμα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τα στρώματα τοποθετήθηκαν στο αύλειο χώρο του νοσοκομείου. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

Παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη, την περασμένη Δευτέρα μετά από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με μηχανήματα του δήμου έγινε ο καθαρισμός της προστατευόμενης περιοχής την οποία δυστυχώς κάποιοι αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο καθώς εκεί πετάγονται κάθε λογής απόβλητα, όπως υλικά ανακαινίσεων, ελαστικά αυτοκινήτων, πλάκες αμιάντου κ.ά.

«Από την πλευρά μας θα συνεχιστεί ο αγώνας μας για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανάδειξης των προβλημάτων της περιοχής. Θα κάνουμε τις περιπολίες και ήδη έχουμε καταθέσει μηνύσεις καθώς έχουμε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία και φωτογραφικό υλικό», τόνισε εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις» Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, στον χώρο του νοσηλκευτικού ιδρύματος ήρθαν -σε συνεννόηση με τον δήμο Δέλτα- μόνο όσα στρώματα ανέγραφαν την ένδειξη «Ιπποκράτειο».

Τα εν λόγω στρώματα έχουν ήδη παραλειφθεί από ιδιωτική εταιρεία, που αναδείχθηκε ανάδοχος μετά από διαγωνισμό, και αναμένεται να τα καταστρέψει.

Δείτε σχετικό βίντεο ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση