Παίρνεις καφέ στο ποτήρι σου, έχεις έκπτωση και προστατεύεις το περιβάλλον (φωτο)

Το οριστικό τέλος για τα πλαστικά καλαμάκια σήμανε η ανακοίνωση εταιρειών-μελών της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝΕΑΠ), ότι πρόκειται να τα καταργήσουν σταδιακά, στο πλαίσιο της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ποια θα είναι όμως τα νέα καλαμάκια που θα κατακλύσουν και την Αθήνα; Η ιστορία έχει δείξει ότι οι αγορές παγκοσμίως προσαρμόζονται στις εκάστοτε νομοθεσίες και μάλιστα άμεσα.

Έτσι συνέβη και με τα πλαστικά καλαμάκια αλλά και τα πλαστικά ποτήρια του καφέ. Τη θέση των πλαστικών παίρνουν τα χάρτινα καλαμάκια από πεπιεσμένο χαρτί, τα οποία είναι ανακυκλώσιμα και δεν μολύνουν το περιβάλλον. Μάλιστα, τα νέα αυτά καλαμάκια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν αρκετή ώρα μέσα στον καφέ, τον χυμό ή το ποτό. Όσον αφορά στον take away καφέ, αρκετές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να προτρέπουν τους πελάτες τους να φέρουν από το σπίτι το δικό τους ποτήρι.

Οι πρώτοι χώροι εστίασης στην Αθήνα που έχουν αρχίσει να κάνουν όλα τα παραπάνω, είναι γεγονός. Το «Σουρικάτα» στο Παλαιό Φάληρο και ο «Κροκόδειλος» στη Δάφνη, είναι από τα μεζεδοπωλεία- καφετέριες που ήδη προστατεύουν το περιβάλλον.

Όπως θα δείτε παρακάτω και χάρτινα καλαμάκια χρησιμοποιούν αλλά και δίνουν καφέ στο δικό σου ποτήρι με έκπτωση στην τιμή.

Όλοι μαζί μπορούμε να μειώσουμε τα απόβλητα !!!✌🏻🌍

Geplaatst door Σουρικάτα op Vrijdag 6 juli 2018

😃 καλησπέρα αγάπες...

Geplaatst door Κροκόδειλος op Vrijdag 6 juli 2018

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση