Παίρνει 12.400 πλαστικές και πάνινες σακούλες ο δήμος Βόλβης

του Νίκου Αβουκάτου

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ο δήμος Βόλβης να προμηθευτεί τις 10.200 πλαστικές σακούλες πολλαπλής χρήσης και τις 2.200 πάνινες, αλλά και τα 500 τροχήλατα καροτσάκια για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος που προωθούν τo υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης για τον περιορισμό χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται από τέλος της πλαστικής σακούλας που εισπράττει ο ΕΟΑΝ.

«Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που είμαστε ένας από τους τέσσερις δήμους εφαρμογής του πιλοτικού αυτού προγράμματος για να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας να έχουν στην κατοχή τους επαναχρησιμοποιούμενες πλαστικές σακούλες για την αγορά των αγαθών τους», επισήμανε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Η ολοκλήρωση διάθεση τους υπολογίζεται να ολοκληρωθεί εντός του διμήνου. Η διανομή τους θα ξεκινήσει από τα σχολεία, τα ΚΑΠΗ και τους Συλλόγους του δήμου.

«Για εμάς είναι παρά πολύ σημαντικό που θα υλοποιήσουμε το πιλοτικό πρόγραμμα και έτσι θα προωθήσουμε τη σημασία της ανακύκλωσης. Με τη διανομή των σακουλών θα μπορέσουμε να μπούμε στα νοικοκυριά και να ενημερώσουμε τους δημότες μας ώστε να πολλαπλασιαστεί η ανακύκλωση στον δήμο», υπογράμμισε ο κ. Λιάμας.

Μαζί με τον δήμο Βόλβης, το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στη Ναύπακτο, την Αλόννησο και το Χαλάνδρι.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση