Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Υπαίθριες εκδηλώσεις σε Κορδελιό και Εύοσμο

Με δύο μεγάλες υπαίθριες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μέσα στην πόλη.

Την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις δύο Δημοτικές Κοινότητες Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου διοργανώνουν πρωτότυπες βιωματικές δράσεις με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

- Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, ώρα 9.00 π.μ. – 13.00μ.μ. στον Πεζόδρομο της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελευθέριο Κορδελιό και
- Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, ώρα 9.00 π.μ. – 13.00μ.μ στην Πλατεία Ευόσμου

Οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια, θα ενημερωθούν για τα προγράμματα κομποστοποίησης και ανακύκλωσης τηγανελαίων που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, θα δημιουργήσουν ενημερωτικές αφίσες, θα  διανείμουν ερωτηματολόγια και ενημερωτικό υλικό για τα περιβαλλοντικά προγράμματα του Δήμου, θα  κατασκευάσουν και θα διακοσμήσουν ξύλινες φωλιές για πουλιά - τις οποίες θα τοποθετήσουν στις σχολικές τους αυλές και σε πάρκα -  και θα μοιράσουν φυτά στους διερχόμενους πολίτες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση