Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου 2017

«Η επανασύνδεση του ανθρώπου με τη φύση» είναι το  θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.  O καθένας θα πρέπει να προωθήσει το μήνυμα της προστασίας του πλανήτη μας  με την επίσκεψη του σε ένα πάρκο ή σε μια παραλία και να σκεφτεί πώς είναι μέρος της φύσης και ότι εξαρτάται από αυτήν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση για μια θετική περιβαλλοντική δράση και λαμβάνει χώρα κάθε 5 Ιουνίου, από το 1972.  Ως χώρα υποδοχής επιλέχθηκε φέτος ο Καναδάς και αποτελεί το επίκεντρο των εορτασμών σε όλο το πλανήτη.

Ορισμένες δραστηριότητες προβολής της  Παγκόσμιας Ημέρα Περιβάλλοντος  θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες. «Μπορούμε να απολαύσουμε τη φύση όλο το χρόνο, αλλά η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι η χρονική στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος έρχεται κοντά για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον όμορφο πλανήτη μας» επεσήμανε  ο Έρικ Σολχάιμ επικεφαλής  του προγράμματος του  ΟΗΕ για το Περιβάλλον ενώ σημείωσε ότι «η μέρα αυτή μας θυμίζει το θησαυρό της φύσης και μας ενθαρρύνει όλους να  τον προστατεύσουμε και να εκτιμήσουμε το περιβάλλον μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση