Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: Ένα κοκτέιλ «στην υγειά των θαλασσών» - Πού θα το πιείτε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, που εορτάζεται σήμερα 8 Ιουνίου, το Mataroa Gin, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, επιλέγει να στηρίξει την περιβαλλοντική οργάνωση Ghost Diving Greece, μέσα από μια μοναδική δράση με τίτλο “Message in a Bottle”, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τη θαλάσσια ρύπανση.

Το project “Message in a Bottle” περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός Signature Cocktail, το οποίο αντλεί έμπνευση από την δράση της οργάνωσης Ghost Diving Greece. Το cocktail αυτό θα σερβίρεται αποκλειστικά σε εννέα bar σε όλη την Ελλάδα, που στηρίζουν την εκστρατεία. Για μια ολόκληρη εβδομάδα, από 8 ως 15 Ιουνίου 2023, οι fans της μοναδικής γεύσης του Mataroa gin θα μπορούν να απολαύσουν το cocktail τους και παράλληλα να στηρίξουν το έργο της Ghost Diving Greece, τον καθαρισμό των θαλασσών και την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματός μας.

Στην πρωτοβουλία “Message in a Bottle” συμμετέχουν τα παρακάτω bars:

⦁ Θερμαϊκός (Θεσ/νίκη)
⦁ 115 (Καβάλα)
⦁ Cottage (Θεσ/νίκη),
⦁ The Dalliance House (Αθήνα)
⦁ Belair (Κομοτηνή)
⦁ Coup (Αριδαία),
⦁ Factory (Φλώρινα)
⦁ Bittersweet (Τρίκαλα)
⦁ Μπλε Παπαγάλος (Αθήνα)

"Στα 1800, ένα μπουκάλι στον βυθό της θάλασσας ήταν ένα εύρημα δυνητικά ρομαντικό. Σήμερα είναι ανησυχητικό και, δυστυχώς, δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των θαλασσών", αναφέρει η Νόπη Ρωμανίδου, Sales & Marketing Director του Μataroa Gin.

"Το θαλάσσιο περιβάλλον βάλλεται όσο ποτέ άλλοτε. Το μπουκάλι της εκστρατείας μεταφέρει μήνυμα αγωνίας από τα βάθη της θάλασσας για τις καταστροφικές συνέπειες της ανθρώπινης δραστηριότητας στο οικοσύστημα", είπε ο Νίκος Βαρδάκας, συντονιστής της Ghost Diving Greece.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση εδώ.

Αποκλειστικός διανομέας του Mataroa Gin για την Ελλάδα είναι η Beverage World.

Σχετικά με τη Ghost Diving Greece:

Η Ghost Diving Greece λειτουργεί από το 2015 με σκοπό την απομάκρυνση διχτυών φαντασμάτων από υφάλους και ναυάγια. Η ομάδα αποτελείται από εθελοντές δύτες με εξειδικευμένη εκπαίδευση και ειδικό εξοπλισμό, απαραίτητα για την υλοποίηση των απαιτητικών αυτών δράσεων. Είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης Ghost Diving.
https://www.ghostdivinggreece.org/

Σχετικά με το φαινόμενο της αλιείας φάντασμα:

Υπολογίζεται ότι 640.000 τόνοι αλιευτικών εργαλείων χάνονται ή εγκαταλείπονται ετησίως στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Το φαινόμενο ονομάζεται “αλιεία φάντασμα” επειδή τα δίχτυα είναι σχεδόν αόρατα στο βυθό παγιδεύοντας και σκοτώνοντας κάθε είδους θαλάσσιας ζωής. Τα δίχτυα είναι συνήθως πλαστικά και μη βιοδιασπώμενα, που σημαίνει πως μένουν στο περιβάλλον για εκατοντάδες χρόνια. Στο μεταξύ, χάνουν πολύ μικρά θραύσματα που λέγονται μικροπλαστικά, τα οποία καταλήγουν στο στομάχι των ψαριών, και τελικά στο πιάτο μας.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση