Παγκόσμια μαθητική απεργία για αποτροπή της κλιματικής αλλαγής - Πορείες και στην Ελλάδα

Σήμερα Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια μαθητική κινητοποίηση κατά της κλιματικής αλλαγής, στο πλαίσιο της δράσης Climatestrike. Πίσω από τη διοργάνωση των κινητοποιήσεων είναι η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η 16χρονη Σουηδέζα που ξεκίνησε τις «σχολικές απεργίες για το κλίμα» πριν από περίπου ένα χρόνο, δίνοντας το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο.

Η μαθητική απεργία αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις για το περιβάλλον και η Τούνμπεργκ δηλώνει ενθουσιασμένη.

Μιλώντας στον Guardian, τονίζει: «Είναι φανταστικό. Περισσότερες από 71 χώρες και περισσότερα από 700 σημεία συγκέντρωσης και θα γίνουν πιο πολλά. Μεγαλώνουμε διαρκώς».

Όπως λέει, αυτό πριν από ένα χρόνο, όταν πήγε για πρώτη φορά έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας, ζητώντας να μετάσχει η χώρα της στη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού, ήταν αδιανόητο.

Όμως από τότε χιλιάδες μαθητές ακολούθησαν το παράδειγμά της και οι οργανώσεις της νεολαίας καλούν στην κινητοποίηση.

Μεγάλες πορείες για το περιβάλλον, κατά της κλιματικής αλλαγής, θα πραγματοποιήσουν σήμερα μαθητές στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) και τη Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους), στις 12:00, συντονιζόμενοι με την παγκόσμια κινητοποίηση του Climatestrike.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση