Οι πυρκαγιές των τελευταίων εβδομάδων στην Αυστραλία έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις χαμηλής βλάστησης στα ανατολικά και οι οργανώσεις προστασίας της άγριας ζωής εκτιμούν ότι μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία, που καίγεται εδώ και μήνες, έχουν πεθάνει περισσότερα από 350 κοάλα.
Ένας διαδικτυακός έρανος για τα κοάλα που τραυματίστηκαν στις καταστροφικές φωτιές έφθασε σήμερα τα 614.265 ευρώ, γεγονός που τον καθιστά τη μεγαλύτερη εκστρατεία στην αυστραλιανή πλατφόρμα GoFundMe αυτόν τον χρόνο.
Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο μιας γυναίκας που σώζει ένα μικρό κοάλα μέσα από τη φωτιά, ενώ το ίδιο το ζωάκι έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα.
L’han batejat amb el nom de Lewis. És un coala australià que han salvat “in extremis” d’un incendi. Una dona el va rescatar enmig de les flames. Està greu, però sobreviurà. Aquest estiu ja han mort 1.000 coales en els focs al país #Play324 https://t.co/lwqloM6iXP pic.twitter.com/hySYf4ziav
— 324.cat (@324cat) November 20, 2019
Η σελίδα για τη συγκέντρωση χρημάτων που άνοιξε η Κλινική για την Περίθαλψη Κοάλα του Πορτ Μακουάρι, στη Νέα Νότια Ουαλία, ξεπέρασε τα 614.265 ευρώ (περίπου ένα εκατ. δολάρια Αυστραλίας) με δωρεές περισσοτέρων από 20.000 ανθρώπων από διάφορες χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Η πρωτοβουλία της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής «Βοηθήστε τα Διψασμένα Κοάλα που Έχουν Πληγεί από τις Πρόσφατες Φωτιές» - για την παροχή ειδικών σταθμών για να πίνουν νερό τα κοάλα - είχε ως αρχικό της στόχο τη συγκέντρωση μόλις 15.355 ευρώ.
Συγκέντρωσε όμως περισσότερες δωρεές από οποιαδήποτε άλλη εκστρατεία στην Αυστραλία αυτόν τον χρόνο, δήλωσε η GoFundMe, και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησε η πλατφόρμα στην Αυστραλία το 2016.
Η κλινική για κοάλα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων ωρών βορείως του Σίδνεϊ, έχει διασώσει 31 κοάλα από τους καμένους θάμνους τις τελευταίες εβδομάδες, και όπως υποστηρίζει «έχει κατακλυστεί από την καλοσύνη, τις θερμές ευχές και την υποστήριξη της αυστραλιανής και της διεθνούς κοινότητας».
Μια «Κιβωτός για Κοάλα», όπως την χαρακτήρισαν, θα κατασκευαστεί για τα μαρσιποφόρα που θα αναρρώνουν, ανακοίνωσε η κλινική, με την ελπίδα ότι, εν καιρώ, θα αναπαραχθούν και θα επιστραφούν στο φυσικό τους περιβάλλον.