Παγοαναρρίχηση στον Λαιλια

 Ένα  εντυπωσιακό θέαμα που κόβει την ανάσα. Ριψοκίνδυνοι αναρριχητές θα συμμετέχουν   στην   1η παγοαναρριχητική συνάντηση θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο 18-19 Φεβρουαρίου στο Λαιλιά Σερρών .

   Στο σημείο, προς  το παρόν,  έχουν δημιουργηθεί δύο κύριοι παγοκαταρράκτες 30 μέτρων και μερικοί μικρότερου μήκους.

Το τεχνητό πεδίο ice park βρίσκεται  στον ορεινό όγκο της Βροντούς σε από στάση 28χλμ από την πόλη των Σερρών κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Λαιλια.  Στην περιοχή Καλλιθέα από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και τα τέλη Μαρτίου –ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες- πραγματοποιούνται είτε αποκλειστικά σε πάγο είτε σε μικτό πεδίο(πάγου-βράχου).

 Η πρόσβαση στο πεδίο γίνεται είτε από τον χώρο στάθμευσης του σαλέ μέσω σηματοδοτημένου  μονοπατιού ( πεζοπορία 30 λεπτών) ή όταν ο δρόμος πριν το χιονοδρομικό  προς την πλατεία Ξυλοκόπων είναι ανοικτός  για τα οχήματα., Ακολουθώντας τις  πινακίδες φθάνουμε περιοχή Καλλιθέα.

 Στο  οργανωμένο ατό πεδίο θα γίνονται τα επόμενα χρόνια μαθήματα χειμερινής αναρρίχησης από ορειβατικούς συλλόγους αλλά και θα βοηθήσει  όσους αναρριχητές προετοιμάζονται  για να ανέβουν σε υψηλότερα βουνά

 Η  δημιουργία του πεδίου οφείλεται  στη νέα γενιά αναρριχητών  της περιοχής, οι οποίοι με την  οικονομική αρωγή για την αγορά των απαιτούμενων υλικών , του Φορέα Διαχείρισης Λαιλια Σερρών εκμεταλλεύονται τα νερά που ρέουν από το δάσος  για καλύψουν με πάγο τους βραχώδης σχηματισμούς.  

 Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

 http://www.facebook.com/pages/Lailias-ice-climbing/120271628036148

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!