Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ στο Θησείο διοργανώνει το ΥΠΕΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ, από το 1972, για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το θέμα του φετινού εορτασμού (2016) είναι το «Go wild for Life», εστιάζοντας την προσοχή του κοινού στην προστασία της άγριας ζωής. Παράλληλα, στις 5/6/2016 κορυφώνεται και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σε θέματα βιώσιμης παραγωγής και κατανάλωσης, τη μείωση χρήσης φυσικών πόρων, την κυκλική οικονομία, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ελαχιστοποίηση έκθεσης σε κίνδυνο των αναγκών των μελλοντικών γενεών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας διοργανώνει Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ, την Κυριακή 5 Ιουνίου, από ώρα 17:00 έως και 22:30, στο Θησείο, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, από την πλατεία Αγίων Ασωμάτων μέχρι και το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχιτεκτόνων. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια σειρά από διαδραστικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί, αλλά και παράλληλες δράσεις όπως περιγράφεται παρακάτω:

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

17:00 – παρουσίαση με μαριονέτες του έργου «Ο Πινόκιο ανακυκλώνει»

18:00 – θεατρικό διαδραστικό παιχνίδι

19:00 – παρουσίαση θεατρικής παράστασης με θέμα «Η τρικυμία» του Σαίξπηρ, διασκευασμένο για την προστασία της άγριας ζωής.

20:00 – παρουσίαση θεάτρου σκιών (καραγκιόζης) με θέμα «το μαγικό δάσος»

21:00 – προβολή της ταινίας «Το ταξίδι της Ζαράφα»

Από τις 17:00 έως και τις 22:00, θα υλοποιούνται παράλληλα εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μικρότερων φίλων μας. Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν στο χώρο: φουσκωτό πάρκο ανακύκλωσης, επιδαπέδια περιβαλλοντικά παιχνίδια, παζλ, ηχητικά κουίζ, παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας και εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης με κατασκευές από πλαστελίνη. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους.

υπεν

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση