Παλλόμενα φανάρια με φωτοβολταϊκό για τα σχολεία του δήμου Ηλιούπολης

Παλλόμενα φανάρια με ηλιακή ενέργεια, που αναβοσβήνουν και γίνονται ιδιαίτερα αισθητά από τους οδηγούς γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα, τοποθέτησε ο δήμος Ηλιούπολης, στο πλαίσιο της διετούς εκστρατείας για την οδική ασφάλεια που έχει εκπονήσει και με πρώτη προτεραιότητα τους μαθητές.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν παλλόμενα φανάρια στα Δημοτικά 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 10ο και 13ο.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν και σήματα που εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς για την ενδεχόμενη διέλευση μαθητών και άλλα που καθοδηγούν για τις πρόσφατες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης τοποθετήθηκαν και έντεκα καθρέφτες σε επικίνδυνα σημεία των δρόμων της πόλης προς αποφυγή των ατυχημάτων.

Εντός των ημερών θα τοποθετηθούν και παλλόμενα τόξα για την εμφατική καθοδήγηση των οδηγών στις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο δήμος υπενθυμίζει ότι και το 2018 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα κατασκευής οδών ήπιας κυκλοφορίας γύρω από τα σχολεία της πόλης.

Έτσι, η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας, συνεχίζει με πολλαπλές παρεμβάσεις τη διαμόρφωση μιας ασφαλούς και φιλικής γειτονιάς στην Ηλιούπολη.

«Με συνεχείς ημερίδες κυκλοφοριακής αγωγής κυρίως στα σχολεία, με ειδική μελέτη που εκπόνησε για τον εντοπισμό των επικίνδυνων οδικών σημείων της πόλης, με τους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, με τις διαγραμμίσεις, με την αφαίρεση των παράνομων πινακίδων από τους δρόμους, με την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και με την σύγχρονη σήμανση, ο Δήμος Ηλιούπολης διαμορφώνει ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τον πεζό και βάζει τα θεμέλια της βιώσιμης κινητικότητας στην Ηλιούπολη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση