Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για τα Ψυχανθή στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Tο Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καινοτομίας για τα Ψυχανθή (ELIN: European Legume Innovation Network) διοργανώνουν Πανευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για τα ψυχανθή, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος TRUE (TRansition paths to sUstainable legume-based systems in Europe) του HORIZON 2020, την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ιερά Οδός 75, Βοτανικός, Αθήνα).

To Ευρωπαϊκό Δίκτυο Καινοτομίας στα Ψυχανθή ιδρύθηκε από 24 δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ευρώπης, προερχόμενους από πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, την αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης προϊόντων από καλλιέργειες ψυχανθών, καθώς και τον χώρο των καταναλωτών. Όλοι οι προαναφερόμενοι φορείς αποτελούν εταίρους ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης του HORIZON2020 με τίτλο: «TRUE: Μονοπάτια μετάβασης σε βιώσιμα συστήματα ψυχανθών στην Ευρώπη». Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα TRUE μπορείτε να αναζητήσετε εδώ (στα Ελληνικά), καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος https://www.true-project.eu/ (στα Αγγλικά).

Σκοπός της συνδιάσκεψης για τα ψυχανθή που διοργανώνει το ΓΠΑ είναι να συμβάλει:

α) στην ανταλλαγή πληροφοριών για δραστηριότητες σχετικές με τα ψυχανθή με άλλα σχετικά δίκτυα, καθώς και με οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο από την αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης και κατανάλωσης οσπρίων και άλλων προϊόντων της καλλιέργειας ψυχανθών,

β) στη συλλογή πληροφοριών σχετικών με ανάγκες και ευκαιρίες που παρέχει ο κλάδος της παραγωγής και διακίνησης ψυχανθών από ανθρώπους και φορείς που εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης και κατανάλωσης προϊόντων προερχόμενων από καλλιέργειες ψυχανθών, και

γ) στην επέκταση των αγορών και την χάραξη πολιτικών σε τομείς σχετικούς με τις καλλιέργειες και τα προϊόντα των ψυχανθών τόσο για ανθρώπινη κατανάλωση όσο και για διατροφή ζώων.

Η συμμετοχή στην συνδιάσκεψη για τα ψυχανθή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν δύο συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας: μία για θέματα διακίνησης των ψυχανθών (αγορές) και μία για θέματα πολιτικών σχετικά με την αλυσίδα παραγωγής – διακίνησης και κατανάλωσης των ψυχανθών. Στη διάρκεια αυτών των συζητήσεων στρογγυλής τράπεζας οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν τον λόγο και να εκφράσουν τις αποψείς τους ή να θέσουν ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με οποιοδήποτε θέμα με την αλυσίδα παραγωγής - διακίνησης και κατανάλωσης των ψυχανθών.

Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ και ΕΔΩ, αντιστοίχως.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας, ΕΔΩ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση