Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΝ κατά των δεξαμενών σε Κερατσίνι, Πέραμα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 11:00, οι Δήμοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών που βρίσκονται στις περιοχές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των δύο δήμων, «αφορμή για την κινητοποίησή μας αυτή είναι η αρνητική, για την προσπάθειά μας, ψήφιση του άρθρου 70 στον νόμο για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, που αντί να δίνει λύση, διαιωνίζει το πρόβλημα».

Οι δήμοι ζητούν να εκφραστεί η θετική, στα αιτήματά τους, πολιτική βούληση της κυβέρνησης και κατάργηση του άρθρου 70. Ακόμη, ζητούν να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα άμεσης μετεγκατάστασης των καζανιών σε μη αστικές περιοχές, να μην επαναλειτουργήσουν ανενεργές εγκαταστάσεις και μέχρι την απομάκρυνσή τους επιβολή αυστηρότατων ελέγχων με τη συμμετοχή του Α' και Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Λέμε όχι σε ταξικές επιλογές υπέρ των λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, σε βάρος της υγείας και της ασφάλειάς μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Για την παράσταση διαμαρτυρίας θα αναχωρήσουν λεωφορεία, αύριο, στις 10:00 από το δημαρχείο Κερατσινίου και από το πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση