Παρέμβαση περιβαλλοντικών οργανώσεων για την απαράδεκτη κατάσταση στο ΕΚΠΑΖ (vid)

Ανοικτή «επείγουσα» δημόσια επιστολή για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) απέστειλαν 11 περιβαλλοντικές οργανώσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, και τον προϊστάμενο του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Πανίδας και Θήρας του ΥΠΕΝ, Ν. Μπόκαρη.

«Σας καλούμε, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, αν είναι δυνατόν και σήμερα, να αναλάβετε κατεπείγοντα μέτρα ώστε την επίβλεψη των ζώων να αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες σε συνεργασία με φορείς που έχουν την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, να διασφαλίσουν τις απαραίτητες συνθήκες περίθαλψης και να συντονίσουν τις διαδικασίες απελευθέρωσης για τα ζώα τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Αναλυτικά η επιστολή:


«Θέμα: Ανοιχτή δημόσια επιστολή – Κατάσταση στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ)

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με το παρόν, οι συνυπογράφουσες περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουμε την έντονη αγωνία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΠΑΖ – Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στην Αίγινα. Στο κέντρο φιλοξενούνται προστατευόμενα και απειλούμενα είδη, ειδικά πολλά είδη ορνιθοπανίδας, για την διατήρηση των οποίων η ελληνική πολιτεία έχει ευθύνη. Η ζωή των ζώων αυτών απειλείται από την έκτακτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Σας καλούμε, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, αν είναι δυνατόν και σήμερα, να αναλάβετε κατεπείγοντα μέτρα ώστε την επίβλεψη των ζώων να αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες σε συνεργασία με φορείς που έχουν την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, να διασφαλίσουν τις απαραίτητες συνθήκες περίθαλψης και να συντονίσουν τις διαδικασίες απελευθέρωσης για τα ζώα τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Επίσης, με το παρόν ζητούμε να μας χορηγήσετε τα παρακάτω έγγραφα, ως περιβαλλοντική πληροφορία μεγάλης σημασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει ξεσπάσει:

- Έκθεση ομάδας για τον έλεγχο του Κέντρου Περίθαλψης Ειδών Άγριας Ζωής στην Αίγινα (ΕΚΠΑZ) της 21ης Δεκεμβρίου 2017

- Απάντησή σας στο από 2 Φεβρουαρίου 2018 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, με το οποίο καλείσθε «όπως προβείτε σε όλες τις απαραίτητες για τη φιλοξενία και ευζωία των φιλοξενούμενων ζώων.

Με εκτίμηση,

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις,

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

ΑΡΧΕΛΩΝ – Σύλλογος για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Καλλιστώ – περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση

MEDASSET – Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών

MΟm – Εταιρία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας

WWF Ελλάς»

Δείτε το βίντεο του iHunt από την εγκατάλειψη στο ΕΚΠΑΖ:

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση