Παρέμβαση της Επιτροπής κατά της καύσης RDF στον Βόλο με... τραγούδι σε ομιλία Φάμελλου (vid)

Παρέμβαση σε ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, σε ημερίδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. στην Αθήνα, με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της ανακύκλωσης», πραγματοποίησαν... τραγουδιστά, όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου, που αντιδρούν στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ.

«Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ συνεχίζοντας δυναμικά τον αγώνα της σταμάτησε σήμερα Παρασκευή 28-6-2018 την ομιλία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλου σε ημερίδα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της ανακύκλωσης». Τραγουδιστά και με δυναμική παρέμβαση τα μέλη της Επιτροπής δεν επέτρεψαν στον υπουργό να προβεί σε μεγαλοστομίες περί ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας την ώρα που στην πόλη μας καίγονται μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και κυρίως πλαστικών από την Ιταλία στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η σημερινή κυβέρνηση. Οι χιλιάδες πολίτες του Βόλου έχουν ξεκάθαρα εκφραστεί και απαιτούν να σταματήσει η καύση σκουπιδιών για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία. Επιπλέον η καύση έχει αποδειχθεί ότι δρα αποτρεπτικά στην ανακύκλωση και ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια υγιούς διαχείρισης απορριμμάτων, όταν ξεκινάει η συζήτηση για την καύση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση.

Η Επιτροπή κατηγορεί τον κ. Φάμελλο ότι «απέκλεισε τεχνηέντως τους πολίτες του Βόλου από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής πριν από ένα μήνα, αλλά δεν μπορεί να κρυφθεί». «Μπορεί να αποφεύγει να έρθει στον Βόλο και να απαντήσει στα επιχειρήματα των φορέων και των πολιτών, αλλά όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό...», τονίζει με νόημα.

«Κύριε Φάμελλε», καταλήγει η ανακοίνωση, «κύριοι κυβερνητικοί βουλευτές της Μαγνησίας και όσοι προωθείτε την καύση σκουπιδιών και τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και πολυεθνικών, δεν μπορείτε να κρυφτείτε! Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να εκτεθείτε στη βάσανο των επιχειρημάτων μας. Και τότε θα φανεί η αλήθεια για την καύση των σκουπιδιών και για το ποιος επέλεξε τον Βόλο για να γίνει ο αποτεφρωτήρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Δείτε το βίντεο:

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου δεν επέτρεψε στον υπουργό να πετάξει πάλι στάχτη και φούμαρα για κυκλική οικονομία. Την ώρα που καίγονται τα σκουπίδια της Ιταλίας στην ΑΓΕΤ στον Βόλο.

Geplaatst door Επιτροπή ΑΓΩΝΑ Πολιτών Βόλου op Vrijdag 29 juni 2018

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση