Παραίτηση Αποστόλου ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, για το θέμα της φέτας, ζητεί με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

Όπως αναφέρει η Ένωση, με την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και της Νοτίου Αφρικής, «επιτρέπεται στα υφιστάμενα τυριά της αγοράς της Ν. Αφρικής, τα οποία είναι παρασκευασμένα με τα ίδια υλικά όπως η ελληνική φέτα (70% πρόβειο γάλα, 30% κατσικίσιο), να ονομάζονται Φέτα Ν. Αφρικής».

«Η φέτα είναι ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ταυτότητα και η συνείδησή μας. Δεν πουλιέται. Δεν παραχωρείται. Ή ασκείς βέτο ή παίρνεις την άγουσα. Και εάν σε κρατήσει ο Πρωθυπουργός της χώρας, θα είσαι έκπτωτος και αναξιόπιστος στη συνείδησή μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΚ, κατηγορώντας τον ο κ. Αποστόλου ότι «αποφεύγει τον διάλογο». «Ήδη έχουμε ζητήσει συνάντηση εδώ και εβδομάδες και δυστυχώς αγνοεί το βάθος των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα», επισημαίνουν οι κτηνοτρόφοι. Χαιρετίζουν ωστόσο τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά για τη φέτα, ζητώντας πάντως «να πιέσει και ο ίδιος για την άσκηση του βέτο».

Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι στην ανακοίνωσή τους επαναλαμβάνουν το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, καθώς, όπως αναφέρουν, εκτός από το θέμα της φέτας, θέλουν να τον ενημερώσουν και για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, αλλά και να του θέσουν εκ νέου τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη του κλάδου της κτηνοτροφίας.

Παράλληλα, με την ανακοίνωσή της η ΠΕΚ καλεί σε ετοιμότητα και εγρήγορση τον κόσμο της κτηνοτροφίας, αλλά και όλους τους Έλληνες προκειμένου «να αντιδράσουν δυναμικά στο θέμα της φέτας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση