Ασυνείδητος επιχειρηματίας πετούσε παλιά ΙΧ στη Θέρμη (φωτο)

Χειροπέδες σε έναν 32χρονο ιδιοκτήτη επιχείρησης εμπορίας αυτοκινήτων και ανταλλακτικών πέρασαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη για μόλυνση του περιβάλλοντος σε περιοχή της Θέρμης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, παρουσία υπαλλήλων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν επιτόπια αυτοψία στην επιχείρηση. Συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη έπειτα από τη διακρίβωση παραβάσεων, που έχουν ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της έρευνας, σε περιφραγμένο χώρο της επιχείρησης ιδιοκτησίας του 32χρονου, σε όμορο μη περιφραγμένο αγροτεμάχιο και σε έτερο περιφραγμένο οικόπεδο, βρέθηκαν, κατά περίπτωση, τα κάτωθι:

⦁    61 οχήματα τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ), μέρος των οποίων είχαν εναποτεθεί σε μη στεγανοποιημένο και μη τσιμεντοποιημένο δάπεδο και εκτεθειμένα σε καιρικές συνθήκες.
⦁    Διάσπαρτα ανταλλακτικά οχημάτων, για τα οποία δε διέθετε σχετική άδεια προσωρινής αποθήκευσης από την απόθεση των οποίων, προκαλείται ρύπανση και αλλοίωση του τοπίου, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, εντός της επιχείρησης:

⦁    Πραγματοποιούνταν εργασίες αποσυναρμολόγησης – διάλυσης, χωρίς την απαιτούμενη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων ή πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις,

⦁    Βρισκόταν ράμπα ανύψωσης οχημάτων, στην οποία  πραγματοποιούνταν εργασίες επισκευής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

αστ

αστ2

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση