Παραχώρηση 1.000 στρεμμάτων για καλλιέργεια αρωματικών φυτών στην Κοζάνη

Την ενίσχυση του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών σχεδιάζει το Υουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  έτσι ώστε, μέσα σε μια χρονιά, να προστεθούν μέχρι και 100.000 στρέμματα καλλιέργειας, στα ήδη 40.000 στρέμματα που καλλιεργούνται, ανακοίνωσε από την Κοζάνη ο υπουργός  Βαγγέλης Αποστόλου.

Για το λόγο αυτό  είχε συνάντηση με ομάδες νέων αγροτών, δεδομένου ότι στην περιοχή της Κοζάνης υπάρχουν πάνω από 5.000 στρέμματα δημοσίων εκτάσεων, που έχουν το κατάλληλο έδαφος και μικροκλίμα για τη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Σκοπός του ΥΠΑΑΤ είναι να δώσει άμεσα τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από 100 και πλέον νέους του Δήμου Εορδαίας που ήδη έχουν υποβάλλει αίτημα για την ένταξή τους στο μέτρο των νέων αγροτών του ΠΑΑ. Σύμφωνα  με τον κ. Αποστόλου αρχικά θα συσταθεί μια Επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Τοπικής Δημοτικής Αρχής, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των ίδιων των νέων αγροτών, για τη παραχώρηση των πρώτων 1.000 στρεμμάτων.

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θα αναλάβει τη στήριξη όλης της προσπάθειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχει τεχνογνωσία στη καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (8.000 στρέμματα καλλιεργούνται ήδη) ενώ το παραγόμενο προϊόν αξιοποιείται από συγκεκριμένη μεταποιητική μονάδα.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε: «Πριν δύο μέρες παρουσιάσαμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την ανάπτυξη του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, το οποίο αποδεικνύει ότι οι δυνατότητες είναι μεγάλες. Τώρα προχωράμε ένα βήμα παρακάτω, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους αγρότες να μπουν δυναμικά στην καλλιέργεια. Όπως έχω ξαναπεί, εμείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον κλάδο στη τύχη του, όπως έγινε στο παρελθόν. Θα λάβουμε όλα εκείνα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση