Παρουσίαση Scooter υδρογόνου στην Θέρμη Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ, διοργανώνει στα πλαίσια του έργου “HYDECON - Δημιουργία Δικτύου Συνεργασίας για την έρευνα, την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διερεύνηση επιχειρηματικών προοπτικών σχετικών με την οικονομία του υδρογόνου στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων”, σειρά τριών εκδηλώσεων για τη δημόσια παρουσίαση του Scooter Υδρογόνου. Στόχος των εκδηλώσεων αποτελεί η ενημέρωση του κοινού της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με το Υδρογόνο. Συντονιστής του έργου είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).
Το «μηχανάκι υδρογόνου» σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για τον Δήμο Θέρμης, από την Ελληνική εταιρεία ELFON LTD, Clean Energy Solutions για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013. Το σύστημα κίνησης του δικύκλου, βασίζεται σε υβριδική αρχιτεκτονική. Η φιλοσοφία με βάση την οποία  έχει σχεδιαστεί το όχημα είναι η ηλεκτροκίνηση με παρατεταμένη αυτονομία μέσω της χρήσης κυψελών καυσίμου. Ο κινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρίες οι οποίες επαναφορτίζονται συνεχώς, αυτόματα, από το σύστημα της κυψέλης καυσίμου που χρησιμοποιεί υδρογόνο. Έτσι, με την χρήση του υδρογόνου αυξάνεται η αυτονομία του οχήματος.

Η τροφοδοσία του scooter θα γίνεται με υδρογόνο που παράγεται στο ΕΚΕΤΑ, σε ειδικά κατασκευασμένη μονάδα, με ανανεώσιμο τρόπο, από νερό και ήλιο. Οι τελικές δοκιμές και ο πρώτος ανεφοδιασμός του scooter με Η2 έγιναν στους  χώρους του ΕΚΕΤΑ, την Πέμπτη 30/8/2012.

Οι εκδηλώσεις θα  πραγματοποιηθούν:

τη Δευτέρα , 17 Σεπτεμβρίου στο Κεντρικό Πάρκο Ταγαράδων και ώρα 19:00
την Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου στην  εκκλησία Ν. Ραιδεστού και ώρα 19:00

και την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Παραμάνας στη Θέρμη και ώρα
19:00

Μαζί με το ΕΚΕΤΑ και τον Δήμο Θέρμης, συνεργάτες του έργου αποτελούν επίσης  η Σχολή Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου South West του Blagoevgrad στη Βουλγαρία και το Ίδρυμα Eco Energy επίσης από  το Blagoevgrad, στη Βουλγαρία.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!