Παρουσιάζεται η Έκθεση Κατάστασης Περιβάλλοντος του ΕΚΠΑΑ

Εκδήλωση για την παρουσίαση της Έκθεσης Κατάστασης Περιβάλλοντος (ΕΚΠ), την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, στις 17:30, στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής, στην αίθουσα MC2 [(επίπεδο Σκαλκώτα), λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα 115 21], διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ).

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, κα Βροντίση Ζωή ενώ θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Φάμελλος Σωκράτης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημαράς Γιώργος, η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, κα Ιγγλέζη Κατερίνα.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι o Δ/ντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ΙΕΠΒΑ, κ. Μιχαλόπουλος Νικόλαος για την ενότητα «Κλιματική Αλλαγή, Ποιότητα Ατμόσφαιρας, Ακουστικό Περιβάλλον», η Προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας & Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος, κα Γκίνη Μαρία, Ειδική Γραμματεία Υδάτων για την ενότητα «Διαχείριση Υδατικών Πόρων», η αναπλ. καθηγήτρια Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών από το Παν. Ιωαννίνων, κα Κατή Βασιλική για την ενότητα «Φύση- Βιοποικιλότητα» και ο Περιβαλλοντολόγος κ. Σωτηρόπουλος Ανδρέας για την ενότητα «Διαχείριση Αποβλήτων».

Πρόκειται για την 4η Έκθεση Κατάστασης Περιβάλλοντος της Ελλάδας, η οποία εκπονείται για πρώτη φορά μετά το 2013. Η Έκθεση αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των εξελίξεων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι βασικοί τομείς του περιβάλλοντος και έχει στόχο την λεπτομερή ενημέρωση πολιτών και Πολιτείας αλλά και τη σύνδεση με την αντίστοιχη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος. Για την εκπόνηση της Έκθεσης το ΕΚΠΑΑ συνεργάστηκε με πανεπιστημιακούς φορείς, ερευνητικά κέντρα και τεχνικές εταιρείες.

Στην ΕΚΠ 2018 περιλαμβάνονται στοιχεία για την κατάσταση του περιβάλλοντος στην Ελλάδα στους τομείς της κλιματικής αλλαγής, της ποιότητας της ατμόσφαιρας, του θορύβου, της βιοποικιλότητας, των υδάτων, των αποβλήτων και των οριζόντιων περιβαλλοντικών θεμάτων.

Συνολικά, η ΕΚΠ 2018 παρέχει ένα σύνολο αξιολογήσεων για το περιβάλλον, προσφέροντας έτσι ένα αξιόπιστο εργαλείο για την προστασία ενός από τους πιο βασικούς πυλώνες της βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η ΕΚΠ 2018 να επηρεάσει στις μελλοντικές τάσεις και την κατεύθυνση των μέτρων που μπορούν να ληφθούν για ένα πράσινο μέλλον.

Δείτε το πρόγραμμα, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση