Παρουσιάζεται το Εγχειρίδιο Κυκλικής Οικονομίας του ECOCITY

Το ΕCOCITY παρουσιάζει διεθνώς το Εγχειρίδιο Κυκλικής Οικονομίας (ECOCITY Circular Economy Guidebook) σε κύρια συνεδρία της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ecocity World Summit 2019 #EWS2019, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ώρα Ελλάδος 18.00 στο Βανκούβερ του Καναδά. Το Εγχειρίδιο θα παρουσιαστεί από τον Νικόλαο Μουσιόπουλο, Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μέλος της Γερμανικής Ακαδημίας Επιστημών και Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας Κυκλικής Οικονομίας της Επιστημονικής Επιτροπής του ECOCITY.

Το Εγχειρίδιο Κυκλικής Οικονομίας του ECOCITY αφορά την εφαρμογή των Αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις Πόλεις και απευθύνεται στις Αρχές της Αυτοδιοίκησης και τα στελέχη της. Αποτελεί εργαλείο χρήσιμο για την κατανόηση του νέου μοντέλου ανάπτυξης και αξιοποίησης των πόρων και της τεχνολογίας και συνοδεύεται από δέσμη δράσεων και συμβουλευτικής ανάλογες με τις προτεραιότητες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και κοινωνίας.

Τα περιεχόμενα του Εγχειριδίου Κυκλικής Οικονομίας του ECOCITY προέκυψαν από τις παρουσιάσεις, τα εργαστήρια και τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του ECOCITY FORUM 2018 «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις». Περισσότερες από 18 θεματικές ενότητες καλύπτουν την εφαρμογή πληθώρας εκφάνσεων και ζητουμένων μιας σύγχρονης πόλης που επιχειρεί την μετάβαση από το παραδοσιακό γραμμικό σύστημα οικονομίας σε αυτό της κυκλικής οικονομίας.

Ήδη το εγχειρίδιο προετοιμάζεται και στα ελληνικά.

Μείνετε συνδεδεμένοι για τη Live αναμετάδοση της παρουσίασης, στο Facebook του ECOCITY:

https://www.facebook.com/events/428517774464601/?ti=icl

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση