Πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν όσοι συμμετείχαν χθες στην πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη, που διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης, τον ΟΠΑΠ Βόλβης, τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού (ΦΟΣΣ) και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ.Δ.Ε.Δ.Θεσ/νικης.
Περισσότερα από εκατό άτομα, μικροί και μεγάλοι  διέσχισαν  μία απόσταση τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων μέσα στο υπέροχο πλατανόδασος των Μακεδονικών Τέμπών, κατά μήκος του Ρήχειου ποταμού, για να καταλήξουν στο Κάστρο της Ρεντίνας. Στο μέσο της διαδρομή έγινε στάση για ενημέρωση σχετικά με την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, ενώ στο Κάστρο της Ρεντίνας έμαθαν  για την ιστορία και την προσφορά του κάστρου κατά την βυζαντινή περίοδο.
Ο Φορέα Διαχείρισης σκοπεύει να υλοποιήσει σειρά παρόμοιων δράσεων που σκοπεύουν  στη γνωριμία των ανθρώπων με την φύση, στην προβολή ιστορικών περιοχών που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, και στην προαγωγή του οικοτουρισμού και του σεβασμού στο περιβάλλον.

 


Ο ΦΟΣΣ ευχαριστεί  θερμά όσους συμμετείχαν στην πεζοπορία και όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχία της δράσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες:

  • Στον ΟΠΑΠ Βόλβης, για την υποστήριξη της δράσης.
  • Στον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού (ΦΟΣΣ) για την άψογη συνεργασία και
    συνδιοργάνωση.
  • Στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής Δ.Δ.Ε.Δ.Θεσ/κης, και συγκεκριμένα στην υπεύθυνη του γραφείου, κ. Μιχελάκη Δέσποινα, για την υποστήριξη και την γενικότερη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!