Πεζόδρομος για μία ημέρα μεγάλο μέρος του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Σειρά δράσεων πεζοδρόμησης για την επόμενη εβδομάδα αποφασίστηκαν μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου εντεταλμένου για θέματα κυκλοφορίας, Γιώργου Δημαρέλου, μετά τη σύσκεψη παρουσία της Τροχαίας και των συναρμοδίων διευθύνσεων του δήμου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

- Τρίτη και Τετάρτη 20-21 Σεπτεμβρίου (9:00-21:00): Μεταφορά του ποδηλατόδρομου στη Λ. Νίκης από το πεζοδρόμιο της παραλίας στο οδόστρωμα της οδού, στη δεξιά λωρίδα.

- Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου (9:00-21:00): Αποκλεισμός εισόδου για ΙΧ στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμύνης-Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού-Βενιζέλου-Λ. Νίκης. Η κίνηση των οχημάτων δεν θα επιτρέπεται στις οδούς Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού και Λ. Νίκης, ενώ ελεύθερη θα ειναι η κίνηση των οχημάτων στις Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου. Η πρόσβαση στο κέντρο θα επιτρέπεται μόνο σε λεωφορεία και ταξί.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κινητικότητας θα λάβουν χώρα και μόνιμα μέτρα όπως δημιουργία θέσεων δικύκλων και θέσεων γενικής στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση