Πειραιάς: Ημερίδα για το πρόβλημα της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος, «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», που υλοποίησε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και η MOm/ Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Thalassa, διοργανώνεται ημερίδα με τίτλο: «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Υφιστάμενη κατάσταση, προκλήσεις και καλά παραδείγματα», την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, στο Μέγαρο ΟΛΠ (Ακτή Μιαούλη 10), στον Πειραιά.

Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει με μια απολογιστική ανασκόπηση του προγράμματος  «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες» και με τη δρομολόγηση των επόμενων βημάτων του, αναμένεται να συγκεντρώσει τη συμμετοχή φορέων με κρίσιμη προστιθέμενη αξία στην αποτύπωση του προβλήματος και την ανάδειξη των βέλτιστων προοπτικών αντιμετώπισής του, όπως επίσης και στην παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στην ημερίδα θα συμμετάσχει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πρόεδρος του ΕΟΑΝ κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και φορέων άμεσα εμπλεκομένων με τη διαχείριση της πλαστικής σακούλας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης και εκπρόσωποι άλλων νησιωτικών περιοχών που έχουν, επίσης, εφαρμόσει πιλοτικές πολιτικές περιορισμού της πλαστικής σακούλας, θα εισφέρουν την εμπειρία τους, στη διάρκεια στρογγυλού τραπεζιού,  με στόχο την παρουσίαση και ανταλλαγή των καλών πρακτικών που υιοθετούνται αλλά και  των προκλήσεων που προκύπτουν από την εφαρμογή τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης Ημερίδας συμπίπτει χρονικά με την είσοδο στην «τελική ευθεία» των διαδικασιών για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2015/720/ΕΕ στο ημεδαπό δίκαιο και τη μετάβαση στην «επόμενη μέρα» της χρήσης πλαστικής σακούλας στη χώρα μας, για καταναλωτές, επιχειρήσεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση, η εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, διαλόγου και εξεύρεσης κοινού τόπου, ώστε σύντομα η χώρα μας να εναρμονισθεί με τις ευρωπαϊκές πρακτικές, αλλά και την περιβαλλοντική αναγκαιότητα δραστικής μείωσης της συγκεκριμένης συσκευασίας, προσαρμόζοντας με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο το νομοθετικό της πλαίσιο και την καθημερινή πρακτική των πολιτών της.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, πατώντας ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση