Πειραιώς: Πρώτο εθνικό βραβείο για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Με την πρώτη θέση στην κατηγορία «Management» σε εθνικό επίπεδο, στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, βραβεύθηκε η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον με θέμα «The Expandability of a Robust Certified EMS – the Case of Piraeus Bank». Η εν λόγω συμμετοχή αφορά στο πιστοποιημένο κατά EMAS Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει η Τράπεζα σε όλα της τα καταστήματα και τα κτήρια διοίκησης.

Κάθε δύο χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει τις καλύτερες επιχειρήσεις από την  Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση μία σειρά αυστηρών κριτηρίων που σχετίζονται με τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον – European Business Awards for the Environment», ένας εξαιρετικά σημαντικός ευρωπαϊκός θεσμός, αναγνωρίζουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που υιοθετούν πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας. Στην Ελλάδα τα βραβεία συντονίζονται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι και οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας στο πεδίο της προστασίας της φύσης και διατήρησης της βιοποικιλότητας με το πρόγραμμα LIFE-Stymfalia επιβραβευτήκαν με διάκριση, στην υποκατηγορία «Business & Biodiversity».

peiraios

Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για συνεχή μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία της, έχει αναπτύξει και εφαρμόζει Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) σε όλα της τα καταστήματα και τα κτήρια διοίκησης. Από το 2011 το ΣΠΔ της Τράπεζας είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τον Κανονισμό Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πρότυπο ISO 14001:2004. Πλέον, με περισσότερες από 700 κτηριακές υποδομές και περισσότερους από 1.000 άμεσα εμπλεκόμενους εργαζόμενους στο ΣΠΔ, η Τράπεζα Πειραιώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ευρώπη που διαθέτει μία τόσο αυστηρή περιβαλλοντική πιστοποίηση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση