Πεντακάθαρες παραλίες σε όλο το νησί της Σκιάθου

Πεντακάθαρες παραλίες σε όλο το νησί, ακόμη και εκεί που δεν μπορούν να προσεγγίσουν αυτοκίνητα, είναι ο στόχος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, για την φετεινή τουριστική περίοδο.

Η προσπάθεια ξεκίνησε ήδη στο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ήδη κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες και οι ξενοδόχοι της Σκιάθου έχουν ξεκινήσει με συνεργεία να φθάνουν με σκάφη σε απρόσιτες οδικώς παραλίες και να καθαρίζουν τις ακτές από τα όσα βγάζει η θάλασσα μετά από κακοκαιρίες.

Έχουν συσταθεί τρία συνεργεία, που περισυλλέγουν από πλαστικά και λάστιχα, μέχρι μέταλλα και ολόκληρα έπιπλα που τα έχουν μεταφέρει στις ακτές της Σκιάθου τα θαλάσσια ρεύματα.

Παράλληλα τοποθετούνται και κάδοι με μεγάλες σακκούλες, ώστε όσοι φθάνουν δια θαλάσσης στις απρόσιτες παραλίες του νησιού,να τοποθετούν τα απορρίματά τους και να περισυλλεγούν αργότερα από τα συνεργεία καθαρισμού,που επίσης θα καταφθάνουν με σκαφη κατά διαστήματα.

«Ούτε ένα σκουπίδι στις ακτές, ακόμη και για όσα εκβράζει θάλασσα, ώστε να μην υπάρχει ακτή παραμελημένη ή με απορρίματα θαλάσσης, που θα δίνει εικόνα αρνητική για το νησί», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, που πιστεύει ότι κάνοντας την αρχή θα συνεχιστεί η προσπάθεια και από τους επισκέπτες.

Το κύριο βάρος του καθαρισμού των μη προσβάσιμων οδικώς ακτών γίνεται κυρίως στις βόρειες και βορειοδυτικές παραλίες του νησιού, που είναι εκτεθειμένες στους βοριάδες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση