Περιβάλλον, απόβλητα και εξοικονόμηση ενέργειας στη συνάντηση Δημαρά - Κατσιφάρα

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, πραγματοποίησε ο Υφ. Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πάτρα, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, καθώς και θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, διαχείρισης των απορριμμάτων και εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΝ σε σχετική του ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Γιώργο Δημαρά για τον ενεργειακό σχεδιασμό της Περιφέρειας, κάνοντας ειδική αναφορά στην ένταξη τεσσάρων μεγάλων νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και στην εκπόνηση μελετών για την ένταξη σε ανάλογα προγράμματα, τόσο των κτηρίων των δημόσιων σχολείων, όσο και άλλων κτηρίων των Δήμων και της Περιφέρειας.

Αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, πάντα σύμφωνα με το υπουργείο, κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η Δυτική Ελλάδα -όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας- υστερεί σημαντικά στα ζητήματα της επανάχρησης, της ανάκτησης υλικών, της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης. «Παρά τη θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) και την ανακύκλωση, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση και υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων, κυρίως από τους Δήμους», σημειώνει το ΥΠΕΝ.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο σημειώνει ότι ο Υφ. Περιβάλλοντος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες του για τη μείωση της πλαστικής σακούλας και των πλαστικών μιας χρήσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητη η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό, ενώ, τέλος, έθεσε ζητήματα ορθής διαχείρισης των υδάτων, καθώς και το θέμα της προστασίας του Πατραϊκού και του Κορινθιακού Κόλπου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση