Περιβαλλοντικά ζητήματα της Εκκλησίας στο επίκεντρο της συνάντησης Δημαρά - Ιερώνυμου

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, είχε χθες στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, με σκοπό τη συνεργασία εκκλησίας και υπουργείου σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, συζητήθηκαν οι προοπτικές της συμβολής της εκκλησίας σε σημαντικούς περιβαλλοντικούς τομείς, αλλά και η δυνατότητα συμβολής του υπουργείου σε ζητήματα που αντιμετωπίζει η εκκλησία και εφάπτονται στο περιβάλλον και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Γιώργος Δημαράς δήλωσε: «Ως οικολόγος υπουργός, στη συνάντηση που είχα με τον Αρχιεπίσκοπο, του ανέλυσα τους σκοπούς της οικολογίας και ότι ως άνθρωποι έχουμε την ηθική υποχρέωση να προστατέψουμε την ζωή του πλανήτη σε όλες της τις μορφές. Ζήτησα επίσης τη στήριξη της εκκλησίας στις προσπάθειές του υπουργείου για την προστασία της φύσης και των φυσικών πόρων, που έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Από την πλευρά μου, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου και του νόμου, θα συμβάλλω κατά το μέγιστο δυνατό στη διάσωση των βυζαντινών μνημείων που κινδυνεύουν και στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας για τη στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση